Un român s-a trezit cu gazul tăiat și 1.600 de lei de plată după ce ”un domn necunoscut a făcut cerere să primească facturile”

Tot mai mulți români s-au plâns în ultimul an fie de facturi uriașe, fie de facturi greșite. Mulți au primit facturile cu foarte mare întârziere, cum este cazul clienților Hidroelectrica.

03 mai 2023, 20:43
Un român s-a trezit cu gazul tăiat și 1.600 de lei de plată după ce ”un domn necunoscut a făcut cerere să primească facturile”

O experiență neplăcută cu privire la factura la gaze a fost relatată de un român pe platforma Reddit. Românul a povestit că nu a mai primit din luna decembrie factura la gaz, iar recent s-a trezit că i-a fost oprită furnizarea. Pentru a se rebranșa și a beneficia din nou de gaze, românul are de plătit 1.600 lei.

„Cer un sfat celor care au mai fost intr-o situatie asemanatoare.
Astazi a venit firma care imi furniza gaze si mi le-a oprit si sunt taxat 1600 lei pentru desigilare.

Ca si context, nu mi-a mai venit din decembrie factura la gaz, intre timp ce eu am fost la sediu si am cerut detalii si mi s-a spus ca o sa vina factura in curand iar azi au venit si au oprit furnizarea.

Tot astazi am aflat si motivul pentru care nu am primit facturile: un domn care nu are legatura cu apartamentul si nu il cunosc a facut in decembrie cerere pe site sa pimeasca facturile online prin mail si toate facturile ajungeau la el, noi nestiind de existenta acestora.

Citește și: Până când pot folosi românii cardurile de energie pentru plata facturilor. Marcel Boloș a făcut anunțul

La sediu ne-au spus ca nu au ce sa faca si ca trebuie sa platim suma respectiva.

As dori, daca s-a mai intalnit cineva cu o situatie asemanatoare, sa imi dea in sfat,deoarece consider ca nu sunt eu vinovat in toata incurcatura asta. Si nici nu inteleg cum poate face cineva cererea pentru primirea facturii pe mail fara acte doveditoare.”, a scris românul pe platforma Reddit.

Citește și: Cum a devenit România campioana Europei la scumpirile din energie. Economistul Adrian Negrescu: „O decizie cinică, un artificiu din pix” / 90% dintre bucureșteni, loviți în plin de inflația explozivă | EXCLUSIV

Utilizatorii platformei au venit cu sfaturi.

”Foarte urata situatie. Sfat pentru viitor, intotdeauna ceri chestii in scris. Nu ti-a venit factura da-i email si o ceri. Ca altfe se ajunge la situatii dinastea”, i-a comentat un utilizator.

Alt utilizator l-a sfătuit să facă plangere la ANRE. ”furnizorul trebuie sa certifice identitatea celui care a facut cererea pt facturi online. Daca tu nu ai facut cererea  este vina furnizorului. Circumstanta s-a produs din lipsa lor de diligenta in verificarea identitatii unei persoane”.