Un român s-a trezit cu o factură colosală pe minus după ce a trecut la alt furnizor de energie. „Nu înțeleg de unde au apărut acești bani”

Românii sunt tot mai nemulțumiți, în ultimele luni, de facturile pe care le primesc la utilități, aceștia acuzând că trebuie să plătească sume prea mari.

23 feb. 2023, 07:31
Un român s-a trezit cu o factură colosală pe minus după ce a trecut la alt furnizor de energie. „Nu înțeleg de unde au apărut acești bani”

În timp ce unii nu au mai primit o factură de aproape un an, alții sunt obligați să plătească câte două pe lună la energie electrică.

Un român s-a trezit cu o factură colosală pe minus după ce a trecut la alt furnizor de energie

În spațiul online apar tot mai des situații neobișnuite relatate de români pe subiectul acesta. Un român a aflat că are de primit o sumă uriașă de la fostul furnizor.

Citește și Vouchere facturi 2023. Anunţ de ultimă oră de la Poştă pentru românii care nu au primit cardurile de energie

„M-am trezit cu o factură de peste 1.000 de lei (cu minus) de la fostul E-on! După verificarea tuturor facturilor nu înțeleg de unde au apărut acești bani plătiți de mine în plus. O fi vreo regularizare, ceva, dar nu apare nicio explicație. Dacă mai este cineva în această situație și știe cum pot să intru în posesia banilor îl rog să posteze. Mulțumesc. Menționez că acum sunt la Hidroelectrica și nu am nicio factură!”, a scris românul pe grupul Client Hidroelectrica.

Citește și Vouchere 2023. Cum plăteşti factura online în câteva minute dacă ai primit cardul de energie

Prin ce experiențe neplăcute au trecut și alți clienți 

Nu e singura situație de acest gen. În secțiunea de comentarii au apărut și experiențele neplăcute ale altor internauți.

  • „Cu siguranță este o regularizare. Trebuie completat un formular ori din aplicație ori de pe site. Eu am avut de recuperat o sumă recent de la eon pe gaz. Le-a luat cam o luna să returneze suma. Au fost vreo 3 postări similare.”
  • „Idem am procedat și eu, pe site, formular în secțiunea Contact, există selecție specifică acestui motiv în lista respectivă. Formularul solicită automat datele necesare. Cererea se procesează exact la 30 de zile.”
  • „Eu am de luat bani înapoi de la EON pe gaz și tertipul de care se folosesc băieții e să nu facă factură de regularizare. În ciuda petițiilor depuse online la ei la care răspunsul e că se fac eforturile necesare pentru remedierea situației. Te umflă râsul.”
  • „Și eu am primit cu minus, vreo 719 lei. Pe factură scrie că este o corecție plafonare din perioada 01.04.2022- 19.09.2022 când am trecut la Hidroelectrica. Indexul a fost transmis lunar.”