CONSTRUCŢIE INEDITĂ. Un român şi-a ridicat o moschee în propria curte VIDEO

Apariţie neobişnuită într-un sat din Moldova: o moschee nou-nouţă de unde se inalţă zilnic cântece spre Alah. Moscheea din Rediu a fost contruită de un român convertit la islam. Bărbatul şi-a găsit şi câţiva adepţi în sat, şi chiar dacă spune că primeşte des telefoane de ameninţare, nu vrea să renunţe la religia la care s-a convertit.

15 ian. 2015, 11:41

Daniel Câniparu s-a convertit la islam acum opt ani, informează România TV. La fel a făcut şi soţia lui, după câteva luni.

„Am trecut la islam din dragoste pentru Dumnezeu, aşa am simţit. Nu am fost obligată de soţul meu. Îmi place să fiu acasă, să îngrijesc bărbatul, copiii, casa, animalele”, a declarat soţia românului islamist.

Citeşte şi A apărut o NOUĂ ÎNREGISTRARE cu teroriştii de la Charlie Hebdo: „L-am răzbunat…” VIDEO

Cei doi au locuit multă vreme la Turda, dar s-au mutat într-un sat din judeţul Neamţ. Acolo, peste drum de casă, au construit moscheea Maria.

„Sperăm, cu timpul, ca cei care sunt nemusulmani să ne cunoască mai bine, să înţeleagă ce noi credem, să înţeleagă că nu e o mare diferenţă între ce cred ei şi noi credem”, a spus Daniel Câniparu.

Citeşte şi Peste 50 de acte antimusulmane comise în Franţa după atentatul de la Charlie Hebdo

În zonă mai sunt doar opt musulmani, iar, Daniel spune că în moscheea lui poate veni oricine, mai ales cei care au nelămuriri în legătură cu noua lui religie. Mulţi însă s-au crucit când au văzut, ba chiar l-au şi ameninţat. Bărbatul nu se lasă intimidat, pentru că spune că propovăduieşte pacea. În privinţa atentatelor de la Paris, Daniel spune clar, că nu e Charlie, pentru că nu e de acord cu ce a apărut in reviste. Dar nici nu aprobă violenţa şi crima.

„Probabil, în momentul ăsta, atât în România, cât şi în afară, oamenii suferă dintr-un singur motiv: pentru că au uitat de Dumnezeu”, a concluzionat Daniel Câniparu.