Un român umilit în Italia rupe tăcerea: „După patru luni de muncă grea, la despicat, încărcat și transportat lemne, mi-au dat 50 de euro și o reîncărcare pe telefon!”

Un român de 45 de ani care a muncit în Italia, în regiunea Calabria susține că a fost exploatat fără scrupule. Pentru patru luni de muncă grea în pădure, bărbatul spune că a primit doar 50 de euro și o reîncărcare telefonică.

30 ian. 2023, 21:00
Un român umilit în Italia rupe tăcerea: „După patru luni de muncă grea, la despicat, încărcat și transportat lemne, mi-au dat 50 de euro și o reîncărcare pe telefon!”

Jurnaliștii din Italia au prezentat drama prin care a trecut un român care trăiește în condiții mizerabile la marginea orașului Cosenza (Calabria). Bărbatul susține că a fost exploatat și a primit doar 50 de euro pentru patru luni de muncă grea în pădure.

Citiți și: Româncă găsită moartă în zăpadă în Italia, alături de trei dintre câinii ei. Femeia era înghețată și îngropată în zăpadă

Românul susține că a fost exploatat în Italia, în pădurile din sudul Calabriei

Bărbatul de 45 de ani se pare că locuiește într-o clădire abandonată împreună cu un alt român. Acesta le-a povestit reporterilor publicației Gazzetta del Sud că a fost exploatat de „antreprenori cu fața curată și mâinile murdare”. Românul spune că munca grea l-a îmbătrânit iar acum arată cu cel puțin 15 mai mult.

„După patru luni de muncă grea, la despicat, încărcat și transportat lemne, mi-au dat 50 de euro și o reîncărcare pe telefon. Să protestez? Cu ce forță? Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat, venind aici (la Cosenza – n.r.) și sperând să cunosc mai mulți oameni cinstiți. Acum mă sfătuiesc să mă mut la Sila, dar cum ajung acolo și unde dorm… Până o să-mi găsesc un loc de muncă stau aici”, a spus românul pentru sursa citată.

În ciuda greutăților cu care s-a confruntat în ultima perioadă, românul este optimist și spune că muncește pentru nepoții săi din România.

„Sunt bunic, în România am doi nepoți frumoși și dacă rămân aici o fac pentru ei”, a mărturisit el voluntarilor de la Caritas care cel puțin de două ori pe săptămână le fac o vizită lui și celorlalți ca el, scrie rotalianul.ro.

Citiți și: Urgia albă s-a instalat în Italia, iar autoritățile sunt în alertă maximă! Ninsorile puternice au închis școli și au blocat drumuri