Urgia albă s-a instalat în Italia, iar autoritățile sunt în alertă maximă! Ninsorile puternice au închis școli și au blocat drumuri

Ninsori puternice în Italia! Vremea extremă și temperaturile foarte ridicate au făcut ca autoritățile să emită alerte meteo de vreme rea și să închidă școlile. Zăpezile abundente au blocat drumurile, iar gerul a afectat întreaga peninsulă, inclusiv partea de sud, Sicilia.

24 ian. 2023, 16:57
Urgia albă s-a instalat în Italia, iar autoritățile sunt în alertă maximă! Ninsorile puternice au închis școli și au blocat drumuri

Situația este critică în Italia! Școlile au fost închise, iar traficul este perturbat în aproape jumătate din Peninsulă.

De câteva zile, italienii se confruntă cu un val de frig arctic, iar vremea rea a cuprins o mare parte din țară. Meteorologii nu au vești bune pentru următoarea perioadă și anunță că vremea rea va continua până la sfârșitul acestei săptămâni.

A nins chiar şi în provincia siciliană Siracusa, acolo unde temperaturile ajung vara chiar și la peste 45 de grade Celsius.

În unele regiuni, stratul de zăpadă este de circa 40-50 de centimetri.

Citiți și: O femeie din Italia merge zilnic 1.600 de kilometri, pentru a ajunge la locul de muncă. Program spartan, din cauza sărăciei. Cât costă o chirie la Milano

Italia se confruntă cu vreme extremă: ninsori puternice, furtuni ger și inundații

Mai multe regiuni din Italia se confruntă cu furtuni violente și căderi masive de zăpadă. Autoritățile sunt în alertă din cauza problemelor numeroase cauzate de ninsorile puternice. Localnicii sunt sfătuiți să evite deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Drumuri impracticabile, accidente, echipe și vehicule de urgență intervin în diferite regiuni, conform știridiaspora.ro

Oamenii au postat imagini care arată situația gravă, mai ales că aproape jumătate din țară a fost blocată din cauza ninsorilor abundente și a ploilor.

Spre exemplu, în regiunea Marche, râul Misa din Senigallia a atins un nivel critic de inundație și apoi a început să scadă. Proprietarii de magazine s-au pregătit pentru inundații, iar municipalitatea a îndemnat oamenii să nu se deplaseze și să rămână la etajele superioare. Stația de taxare A14, precum și unele tronsoane din SS16 au fost închise.

În Campania, ploile și furtunile persistă și există un risc hidrogeologic. Nivel ridicat al apelor s-a înregistrat și în nordul țării, la Veneția.

De asemenea, în Umbria, o regiune deluroasă din Italia centrală, au căzut fulgi de zăpadă la altitudini foarte mici. În schimb, Foligno, Spoleto și Gubbio s-au trezit complet acoperite de zăpadă. Oamenii care locuiesc în Norcia spun că a fost una dintre cele mai mari căderi de zăpadă din ultimii 15-20 de ani.

Autoritățile din Italia spun că „sunt acumulări chiar și de 60-70 de centimetri”

Mai multe regiuni ale Italiei sunt afectate de căderi masive de zăpadă, cele mai afectate provincii fiind Belluno și Vicenza. Ninsori s-au înregistrat și în zona Veronese la altitudine mare și acumulări de până la 20 de centimetri în toată zona Dolomiților.

Un sat a rămas izolat, după ce au avut loc mai multe avalanșe în Abruzzo, Valle Castellana, care se află pe Gran Sasso, în provincia Teramo. Pompierii au intervenit cu elicoptere, iar oamenii au fost evacuați.

Zăpezile puternice au perturbat și traficul aerian, iar la Cagliari, în Sardinia, s-au înregistrat întârzieri mari, chiar și de peste două ore, din cauza gheții care s-a format în timpul nopții pe aripile unor avioane.

În Friuli-Veneția Giulia, vântul a bătut cu putere și s-au înregistrat rafale de peste 120 de kilometri pe oră. Și Bologna a fost afectată de ninsori puternice.  Pompierii au fost solicitați să intervină în zona Rimini, mai ales că oamenii au rămas și fără curent.

Au fost 120 de apeluri din cauza căderilor de zăpadă din interiorul dealurilor și din Apenini, care în unele locuri au atins până la doi metri. Doi tineri au fost salvați în provincie din inundațiile unui torent. Aceștia se deplasau cu o mașină în Coriano când au fost luați de valul de pe un dig de beton.

Nici Toscana nu a scăpat de urgia albă. A nins puternic pe dealurile și munții din zona Arezzo. Școlile au fost închise în mai multe municipalități. De asemenea, au căzut fulgi abundenți și în zonele Sienese și Grosseto, unde unele mașini, în ambele provincii, au ajuns în afara șoselelor, iar autobuzele au fost blocate

Citiți și: De ce România rămâne fără forţă de muncă pe zi ce trece: un şofer de TIR în Italia câştigă şi de două ori mai mult decât un medic rezident în România