Un român, urmărit internaţional pentru un omor în Elveţia, a fost arestat

Un constănţean căutat de patru ani de către autorităţile judiciare din Elveţia pentru omor şi furt a fost depistat şi a primit mandat de arest preventiv, în urma unei hotărâri dată, vineri, de judecătorii Tribunalului Constanţa.

23 mai 2014, 14:51
Un român, urmărit internaţional pentru un omor în Elveţia, a fost arestat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Constanţa au informat, printr-un comunicat remis presei, că românul era căutat de patru ani la nivel internaţional.

„Probatoriul administrat în cauză până în prezent, atât de autorităţile judiciare elveţiene cât şi de cele române, a relevat că la primele ore ale zilei de 23 februarie 2010, în apartamentul victimei din localitatea Vernate, cantonul Ticino, Elveţia, în cursul unui conflict spontan, generat de propunerile homosexuale ale victimei, inculpatul a ucis-o pe victima V.G.M., pe care a sugrumat-o şi a lovit-o în mod repetat cu pumnii în zona capului, după ce legase mâinile şi picioarele acesteia la încheieturi cu o pereche de ciorapi de damă. Imediat după uciderea victimei, inculpatul a părăsit locul faptei, fugind în Italia, iar la plecare a luat din locuinţă laptopul şi telefonul mobil ale victimei, cu scopul de a îngreuna astfel identificarea sa, pe baza corespondenţei electronice”, au menţionat reprezentanţii PT Constanţa.

Citeşte şi Un lider al grupării mafiote Camorra, arestat în România

Potrivit acestora, întrucât între Elveţia şi România nu există convenţie de extrădare, organele judiciare elveţiene au solicitat preluarea procedurii penale împotriva inculpatului de către statul român, fiind învestit un procuror criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Joi, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, al Inspectoratului General al Poliţiei Române Bucureşti – Direcţia de Investigaţii Criminale şi al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne – structura centrală şi cea teritorială Constanţa, inculpatul a fost localizat şi depistat în municipiul Bucureşti, fiind adus la Constanţa şi reţinut.

Citeşte şi Unul dintre cei mai mari criminali români, prins în Spania, a fost adus în ţară