Un român vaccinat a murit de COVID! Explicațiile medicilor: ”A evoluat nefavorabil”

Un bătrân din Sibiu s-a infectat cu COVID după vaccinare, iar virusul i-a adus și moartea. Bărbatul, în vârstă de 80 de ani, avea multiple comorbidități.

26 mart. 2021, 15:46
Un român vaccinat a murit de COVID! Explicațiile medicilor:  ”A evoluat nefavorabil”

Un român vaccinat a murit de COVID! Medicul șef al Secției de Boli Infecțioase susține că bătrânul nu a murit în urma vaccinării, precizând că este singurul caz din pacienți vaccinați a evoluat nefavorabil.

„Un singur caz dintre cei vaccinaţi complet, infectat la scurtă distanţă de la rapel sau anterior acestuia, cu multiple comorbidităţi, a evoluat nefavorabil. Vârsta acestuia este de aproximativ 80 de ani. Este vorba despre infecţie cu COVID, orice asociere a decesului cu vaccinul fiind pur speculativă”, a declarat medicul Victoria Bîrluţiu.

Citește și: S-a schimbat DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE. Descarcă de AICI documentul care te scapă de amenzi dacă ieşi din casă

Un român vaccinat a murit de COVID

Conform medicului șef de la Spitalul de Boli Infecțioase din SCJU Sibiu, de la începutul campaniei de vaccinare, cinci pacienți au fost internați în spital cu COVID. Aceștia au fost vaccinați cu cel puțin o doză, conform turnulsfatului.ro.

„De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase a SCJU Sibiu au fost internaţi cinci pacienţi vaccinaţi şi confirmaţi pozitiv ulterior vaccinării. Dintre aceştia, trei au fost vaccinaţi cu o singură doză de vaccin şi doi cu ambele doze efectuate. Un singur caz dintre cei internaţi este cadru medical, contact la domiciliu cu mama infectată SARS-CoV2”, a menţionat medicul Victoria Bîrluţiu.

Citește și: Cele mai afectate zone de COVID. Bucureștiul, din nou în fruntea clasamentului

Noile restricţii se vor AMÂNA. Când vor intra în vigoare de fapt noile măsuri!

Autorităţile române s-au răzgândit. Premierul Cîţu a declarat că noile măsuri adoptate în Hotărârea CNSU vor fi puse în aplicare de pe 28 martie şi nu de astăzi, cum se spusese anterior.  Şeful Guvernului spune că timpul ar fi fost prea scurt ca operatorii economici să fie pregătiţi pentru schimbări. Astfel, în urma unei discuţii între reprezentanţii Executivului şi Raed Arafat a fost luată această decizie.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”, a spus Florin Cîţu.