Şi-a bătut un piron în testicule în timp ce trecătorii se uitau la el. Motivul este incredibil

Un artist rus complet dezbrăcat şi-a bătut în cuie organele genitale, duminică, între pavelele din apropierea mausoleului lui Lenin din Piaţa Roşie din Moscova, pentru a protesta faţă de "indiferenţa politică" a societăţii ruse.

RomaniaTV.net
10 nov. 2013, 16:56

După ce s-a dezbrăcat complet sub o ploaie fină, artistul rus Piotr Pavlenski şi-a bătut un cui în testicule, în mijlocul Pieţei Roşii din Moscova, sub privirile mirate ale trecătorilor.

Tânărul în vârstă de 29 de ani a rămas aşezat cu privirea fixată spre sol, iar în momentul în care au sosit, poliţiştii l-au acoperit cu un cearşaf şi au îndepărtat curioşii.

Originar din Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei), Piotr Pavlenski a fost condus pentru scurt timp la spital, după care a fost transportat la un comisariat de poliţie, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de Mediafax.

Citeşte şi Ceauşescu, batjocorit după moarte. Au vrut să-i vadă organele genitale VIDEO

Bărbatul nu este la prima sa performanţă extremă. În 2012, el şi-a cusut buzele în semn de susţinere faţă de grupul contestatar rus Pussy Riot.

Duminică, site-ul de ştiri Grani.ru a publicat ceea ce el a prezentat ca fiind o declaraţie a tânărului în care el explică faptul că acţiunea sa – numită „fixare” şi desfăşurată cu ocazia Zilei anuale a poliţiei în Rusia – „poate fi considerată ca o metaforă pentru apatia, indiferenţa politică şi fatalismul societăţii ruse moderne„.