Un salon de masaj erotic din Brăila, folosit pentru prostituţie. Patronii au fost reţinuţi

Patronii salonului de masaj erotic "Red Velvet" din municipiul Brăila, Iura Dobrev şi Mihaiela Dobrilă, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT sub acuzaţia că foloseau tinere, inclusiv minore, la practicarea prostituţiei, printre clienţi regăsindu-se oameni de afaceri şi deţinători de funcţii publice.

24 iun. 2014, 12:11
Un salon de masaj erotic din Brăila, folosit pentru prostituţie. Patronii au fost reţinuţi

Procurorii au mai reţinut alte trei persoane în acest dosar, Ştefana Dragu, zisă „Mamaia” (60 de ani), Diana Mariana Gaiu, zisă „Dida” (19 ani) şi Constantin Dram (63 de ani), toţi fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori, scrie Agerpres.

Cei cinci vor fi duşi la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, autorităţile judiciare au destructurat un grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane, traficul de minori şi spălare de bani, care acţiona încă din anul 2011 sub „masca” unui salon de aşa-zis masaj erotic, care funcţiona „sub cupola” mai multor societăţi comerciale cu răspundere limitată având ca obiect de activitate declarat „activităţi de întreţinere corporală”.

Citeşte şi Adolescente obligate să se prostitueze, sub paravanul unor saloane de masaj erotic din Braşov

Aceste firme erau deţinute atât scriptic, cât şi faptic de Iura Dobrev şi Mihaiela Dobrilă, faţă de care există suspiciunea că au traficat zeci de tinere, multe dintre ele fiind minore.

Conform probelor administrate în dosar, victimele erau exploatate sexual în încăperile salonului de masaj erotic, contra sumei de 200 de lei, din care 150 de lei erau achitaţi la recepţia salonului de masaj iar 50 de lei erau daţi direct tinerelor.

În situaţii „speciale”, pentru clienţi fideli sau importanţi (deţinători de funcţii publice, oameni de afaceri), membrii grupării puneau la dispoziţie tinere care se deplasau în alte locuri decât salonul de masaj erotic, îndeosebi hoteluri din Galaţi şi Brăila, unde întreţineau raporturi sexuale contracost.

Ancheta a fost derulată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Citeşte şi Percheziţii la 16 saloane de masaj din Bucureşti. Ce caută poliţiştii