Un şantajist, prins în flagrant şi pus la pământ de poliţişti, în Constanţa

Un şantajist a fost prins în flagrant de poliţişti, la Constanţa. Bărbatul îşi ameninţa patronul de la restaurant că o să-i aducă toate controalele pe cap, după ce o să anunţe că s-a îmbolnăvit de TBC la serviciu.

17 mai 2017, 14:08
Un şantajist, prins în flagrant şi pus la pământ de poliţişti, în Constanţa

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 16 mai, au organizat un flagrant, în interiorul restaurantului „La Scoica”, din municipiul Constanța, pentru prinderea lui Constantin Codău, în vârstă de 36 de ani, din Constanța, bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Astfel, respectivul bărbat, fost angajat la restaurantul, a solicitat suma de 1.000 de euro, în repetate rânduri, patronului, amenințându-l că va face publice aspecte nereale cu privire la o boală transmisibilă dobândită pe perioada angajării, aspect ce ar fi atras controale din partea instituțiilor abilitate ale statului, potrivit replicaonline.ro.

Afaceristul a mers la Poliție și astfel au organizat un flagrant. Un martor la eveniment a surprins toată scena. Pe imagini se poate observa um Constantin Codău este imobilizat și pus la pământ. Este întrebat cum se numește, ce caută acolo și câți bani are la el.

Stați că de abia pot să vorbesc… Am venit să stau de vorbă cu patronul. Nu știu câți bani am la mine pentru că nu i-am numărat. I-am primit… pentru o mică înțelegere amiabilă între noi. Sunt bolnav și nu vorbesc mai departe. Înțelegerea a fost de 1.000 de euro și bănuiesc că am primit 1.000 de euro. Trebuia să tac din gură, pentru asta am primit banii. Să nu spun că sunt bolnav de TBC„, a spus Codău.

Oamenii legii i-au scos banii din buzunarul de la spate și i-au numărat: 4.500 de lei. Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 17.05.2017 a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat și introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Individul este recidivist. El a fost judecat în mai multe dosare, pentru furt și infracțiuni la regimul rutier. A fost și condamnat, fiind eliberat condiționat în 2015. Însă, în anul 2007 el era deja la închisoare și cerea să fie eliberat, ceea ce înseamnă că activitatea infracțională și-a început-o mult mai devreme. De precizat este și faptul că, tot în 2007, a divorțat.

Citeşte şi Hoţi de bijuterii, prinşi în flagrant de poliţişti VIDEO