Un sat din Bacău, ca-n Vestul Sălbatic. Bandele de tâlhari se bat pe uliţe VIDEO

Sătenii din Tuta, comuna Tg Trotuş, județul Bacău, au ajuns la capătul răbdării după ce, de luni bune, sunt terorizaţi de un grup de hoţi care face ravagii prin localitate, informează "Ziarul de Bacău".

RomaniaTV.net
06 mart. 2015, 15:32
Un sat din Bacău, ca-n Vestul Sălbatic. Bandele de tâlhari se bat pe uliţe VIDEO

Aproape că nu există case de pe uliţe care să nu fi fost călcate de spărgători, în timp ce alţii fură lemne din pădurile sătenilor, sau tot ce prind prin gospodării. Şi au de unde, pentru că majoritatea localnicilor au fost plecaţi la muncă, în străinătate, în construcţii, şi odată întorşi acasă şi-au ridicat mândreţe de case, pe care le-au dotat cu tot confortul necesar.

Pentru propria siguranţă, mulţi localnici şi-au instalat chiar şi camere de supraveghere, însă fără prea mari rezultate. Imaginile au surprins altercaţii între doi tineri, grupuri de romi înarmate cu bate şi topoare, ce se întorceau de la o încăierare, dar şi căruţe încărcate cu lemne care treceau pe uliţă la ora 2 noaptea.

Cea mai mare durere a sătenilor este că, pe baza imaginilor, mulţi dintre autori au fost identificaţi, însă continuă să se plimbe liniştiţi pe uliţă, fără ca cineva să-i întrebe de sănătate.

„Am prins hoţul, l-am dus la poliţie, şi acum îmi râde în nas. Nu stiu ce fel de justiţie mai e şi asta”, spune un localnic. El chiar i-a invitat pe poliţişti să vadă imaginile de pe camere, în cazul furtului unui cal şi a unei roabe transportată cu un taxi, dar spune că oamenii legii nu i-au găsit pe făptaşi. Tupeul infractorilor a prins aripi şi, zilele trecute, aceştia s-au dat în spectacol. Întâmplarea a ajuns iute subiect de bârfă şi chicoteală în sat şi a fost povestită, culmea, chiar de către protagonişti.

„Erau la crâşmă şi moşul i-a zis la unul dintre ei să meargă să facă sex, că îi dă bani. A fost de acord, mai ales că era pe invers, au auzit şi ceilalţi, şi au mers în grup. În timp ce făceau cu schimbul la moşneag, ceilalţi îi goleau casa. I-au luat chiar şi frigiderul. Apoi s-au lăudat peste tot că ce fraier îi moşu’, că l-au ars peste tot, şi le-a mai dat şi bani pentru asta”, spune chiar o rudă apropiată a unuia dintre autori.

Când şi-a dat seama ce a păţit, bătrânul i-a reclamat la poliţie, şi-a recuperat o parte din bunuri, autorii şi-au recunoscut faptele, însă sunt cercetaţi în stare de libertate. Asta, în ciuda faptului că liderul grupului, un tânăr de 23 de ani, comite furturi şi spargeri de locuinţe încă din timpul minoratului, dar până acum nu a stat nici măcar o zi după gratii.

Sătui să mai facă reclamaţii deşarte la poliţia din comună, sătenii spun că dacă cineva nu va pune cât de curând piciorul în prag, sunt hotărâţi să-şi facă singuri dreptate.