SATUL care a uimit CERCETĂTORII: Localitatea este populată doar de PITICI şi oamenii cred că sunt blestemaţi

Un sat din China a uimit cercetătorii după ce s-a descoperit că cea mai mare parte din localitate este populată pitici. Astfel, 36 de oameni din totalul de 80 sunt pitici. Localnicii consideră că au fost atinşi de un blestem, în timp ce oamenii de ştiinţă încearcă să găsească o explicaţie plauzibilă pentru acest caz bizar.

16 iun. 2014, 06:05

Cea mai mică persoană din satul Yangsi are doar 64 de centimetri, în timp ce piticul cel mai înalt ajunge la 94 de centimetri. Conform Oditty, aceasta este cel mai mare procent de piticism de pe glob, lucru care nu s-ar fi putut întâmpla accidental, mai ales că un pitic se naşte doar odată la 20.000 de persoane.

Citeşte şi Câţi ani crezi că are? Uimitoarea poveste a FEMEII blocate în corpul unei fetiţe de CINCI ANI

În prezent, locul este numită „Satul Piticilor”. Sătenii povestesc cum viaţa liniştită a localităţii a fost distrusă într-o seară de vară, acum zeci de ani, când o boală bizară a lovit regiunea. Inedit este faptul că au fost afectaţi doar copiii cu vârste cuprinse între cinci şi sapte ani care nu au mai crescut. În prezent, oamenii de ştiinţă au efectua numeroase teste ale apei şi solului, crezând că este vorba de o cantitate ridicată de mercur, însă nu s-a găsit nimic special.

Potrivit informaţiilor oficiale, boala bizară a fost prezentată pentru prima oară în 1951, când s-a descoperit că victimele aveau membre de mici dimensiuni. O amplă anchetă a fost deschisă în 1985, existând în acel moment 119 cazuri de piticism. În mod bizar, boala a fost dată mai departe generaţiilor următoare.

Citeşte şi Spectacol emoţionant: Şapte cupluri de pitici s-au căsătorit la Beijing VIDEO

În timp ce autorităţile neagă existenţa unei astfel de localităţi, astfel de oameni mici au fost găsiţi în zona respectivă de aproape 100 de ani. Un cercetător britanic spunea în 1947 că a văzut sute de pitici într-o singură localitate.

Citeşte şi REGATUL PITICILOR există! Chinezii au mutat liliputanii într-un sat cu destinaţie turistică FOTO

Cu toate acestea, sătenii cred că sunt victimele unui blestem sau a unor forţe malefice, dând vina pe feng shui-ul zonei sau chiar pe faptul că strămoşii lor nu au primit o înmormântare potrivită. În prezent, problema pare să se amelioreze, tinerii suferind din ce în ce mai rar de piticism. În acelaşi timp, satul rămâne cu tot mai puţini locuitori, aceştia fugind de blestemele bizare care îl înconjoară.