Un secretar de stat din MAE nu a câştigat niciun leu în 2011

Premieră în rândul demnitarilor din România. Un angajat al MAE a muncit timp de un an şi nu a câştigat niciun ban. E vorba de Dan Petre, secretar de stat în Ministerul de Externe, care nu şi-a trecut niciun câştig salarial în declaraţia de avere.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 15:25
Un secretar de stat din MAE nu a câştigat niciun leu în 2011

Conform declaraţiei de avere, Dan Petre, secretar de stat în Ministerul de Externe, nu a câştigat niciun leu anul trecut. Angajatul MAE nu şi-a trecut niciun venit salarial în declaraţia de avere pe 2011.

„Nu, nu e nicio greşeală. Eu în 2011 nu am avut venituri. Se mai întâmplă în an de criza şi în an în care eşti trimis acasă de la un institut de cercetare pentru un delict de opinie politică. Patru oameni acolo ne-am dat demisia în semn de protest faţă de atitudinea ministrului Baconski. Am mai avut nişte bani stransi, ce vreţi? Cum legea cere să declari depozitele bancare peste 5.000 de euro…nu mai sunt la ora actuala peste 5.000 de euro”, a declarat Dan Petre, secretar de stat în Ministerul de Externe, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Declaraţia de venit a lui Dan Petre poate fi vizionată aici.