Un secretar de stat în Ministerul Muncii, prins în trafic cu plăcuțele de înmatriculare expirate din 22 ianuarie. Reacţia acestuia

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Alin Ignat, originar din judeţul Alba, a fost prins sâmbătă de poliţişti, pe raza municipiului Blaj, la volanul unui autoturism cu plăcuţe de înmatriculare provizorii expirate, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
01 feb. 2020, 13:19
Un secretar de stat în Ministerul Muncii, prins în trafic cu plăcuțele de înmatriculare expirate din 22 ianuarie. Reacţia acestuia

UPDATE: Alin Ignat a explicat circumstanțele în care se afla la volanul mașinii respective. Spune că predase mașina lui la o renumită reprezentanță auto din Alba Iulia, pentru service, și primise un autoturism la schimb, să o conducă între timp. Potrivit acestuia, polițiștii care l-au oprit au constatat că autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată de mai bine de o săptămână.

Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii, a explicat, într-o postare pe Facebook, împrejurările în care a fost oprit, sâmbătă, lângă Blaj, aflat la volanul unei mașini înmatriculate pe firmă, ce avea numerele expirate. Poliția i-a deschis dosar penal.

Ignat spune că predase mașina lui la o renumită reprezentanță auto din Alba Iulia, pentru service, și primise un autoturism la schimb, să o conducă între timp.

„Azi, 1.02.2020, în cursul dimineții, am avut programare pentru service la o reprezentanță auto de prestigiu din Alba Iulia. Am predat mașina programată, primind în schimb, din partea firmei respective, un autoturism pe care să îl folosesc până la finalizarea service-ului la mașina predată. Pentru acest autoturism înlocuitor am încheiat un proces verbal de predare-primire.

La scurt timp, circulând spre municipiul Blaj, am fost oprit de un echipaj de poliție care mi-a solicitat documentele mașinii. La prezentarea acestora, agenții au constatat că autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată de mai bine de o săptămână. Nu am avut nicio clipă cunoștință de acest fapt, am preluat mașina de bună-credință, mai ales că reprezentanța auto respectivă este, repet, una de prestigiu în Alba Iulia. Agenții nu mi-au comunicat să am vreo calitate în cadrul cercetării pe care o desfășoară, contrar unor informații apărute ulterior în spațiul public.

Ceea ce pot să-mi reproșez este că nu am verificat situația autoturismului respectiv, care se prezuma a fi în toți parametrii legali pentru a fi folosit. Cred că în mod similar ar prezuma oricare alt client aflat în situația mea. Dar, se pare că în România de astăzi buna-credință nu e suficientă, suntem condamnați să fim circumspecți și lipsiți de încredere la tot pasul. În perioada următoare, voi acționa în instanță societatea comercială care m-a pus în această situație”, a scris Alin Ignat, pe Facebook.

Secretarului de stat din Ministerul Muncii Alin Ignat i s-a întocmit dosar penal, pentru că ar fi fost prins conducând cu plăcuțele de înmatriculare expirate.

Potrivit sursei citate, Ignat a fost depistat în jurul orei 11,30, în municipiul Blaj. Plăcuţele de înmatriculare provizorii ale autoturismului erau expirate din data de 22 ianuarie.

IPJ Alba a precizat că pe numele unui bărbat de 32 de ani poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Alin Ignat, vicepreşedinte al filialei PNL Alba Iulia, a fost numit în urmă cu câteva săptămâni secretar de stat în Ministerul Muncii. 

Citește șiVeşti proaste pentru bugetari, ministrul Muncii anunţă concedierile pe Facebook