Un şef de post din Galaţi, acuzat de ucidere din culpă şi braconaj

Şeful de post din comuna gălăţeană Movileni a fost acuzat de ucidere din culpă şi braconaj de către procurori în cazul incidentului de vânătoare din urmă cu trei zile în care şi-a pierdut viaţa un om de afaceri de 50 ani din Tecuci.

10 feb. 2014, 13:01
Un şef de post din Galaţi, acuzat de ucidere din culpă şi braconaj

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri Mircea Tanislav a fost împuşcat din greşeală, chiar de către partenerul său de vânătoare, şeful de post din comuna Movileni, potrivit Agerpres.

S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi faţă de inculpatul Dobri Isabel Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi de braconaj. Inculpatul este agentul şef de post din localitatea Movileni. Avem concluziile preliminare ale raportului constatator, al decesului victimei. Se concluzionează de către medicii specialişti că moartea a fost violentă din cauza leziunilor de mare gravitate, produse prin împuşcarea cu armă cu alice. Inculpatul a recunoscut comiterea infracţiunii, spunând că a fost vorba despre un accident. Arma s-a descărcat accidental, în timp ce se afla în apropierea victimei„, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.

Iniţial, poliţistul le-a spus anchetatorilor că partenerul său de vânătoare s-a împiedicat şi a căzut cu abdomenul în arma de vânătoare care s-a descărcat. Procurorii au luat în calcul chiar şi varianta unei sinucideri, însă după ce au pus cap la cap toate informaţiile, au ajuns la concluzia că Mircea Tansilav a fost împuşcat chiar de către partenerul său.

Deocamdată, poliţistul este cercetat în stare de libertate.

În baza comunicării făcute de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, agentul şef de poliţie a fost pus la dispoziţia şefului inspectoratului„, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

Citeşte şi: TRAGEDIE în Dolj. O bătrână a fost UCISĂ de nepoată cu arma de vânătoare