Un şef de secţie de la Penitenciarul Rahova, reţinut de DNA. Sile Cămătaru, printre cei favorizaţi

Virgil Mihuţ a primit sume de bani de la deţinuţi pentru anumite facilităţi. A fost reţinut pentru 24 de ore. Printre deţinuţii ajutaţi de şeful de Penitenciar era Sile Cămătaru.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 13:09
Un şef de secţie de la Penitenciarul Rahova, reţinut de DNA. Sile Cămătaru, printre cei favorizaţi

Virgil Mihuţ, subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şef de secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, a fost reţinut pentru luare de mită şi asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni. Procurorii îl acuză că recent, în ultimele două luni, el a primit şi a pretins în repetate rânduri, prin intermediari, bani de la cei încarceraţi în penitenciarul pe care îl conducea.

Banii erau primiţi pentru a le crea persoanelor private de libertate condiţii favorabile de detenţie. Aceştia primeau lucruri strict interzise în penitenciar, cum ar fi telefoanele mobile. Acesta urmează a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că reţinerea subcomisarului Virgil Mihuţ este rezultatul unor activităţi de mai multe luni, ale ANP şi DGA, pentru că existau informaţii că acesta avea relaţii ilicite cu persoane private de libertate.