Un SENATOR liberal a lovit un taxi. Alesul, bănuit că se afla în stare de ebrietate

Senatorul liberal Marius Nicoară este protagonistul unui accident pe o stradă din Cluj, unde a lovit, din spate, un taxi. Senatorul se consideră vinovat doar pentru faptul că nu a adaptat viteza automobilului pe care îl conducea la condiţiile de polei. Este pentru a doua oară când Nicoară provoacă un accident din acest motiv.

RomaniaTV.net
29 nov. 2014, 08:47
Un SENATOR liberal a lovit un  taxi. Alesul, bănuit că se afla în stare de ebrietate

Un accident de maşină s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în Cluj-Napoca, pe o  stradă, unde senatorul Marius Nicoară a tamponat, în spate, un taxi. Şoferul taxiului a fost rănit şi transportat la spital, potrivit România TV.

Marius Nicoară şi-a asumat vina producerii accidentului, explicând pentru România TV că nu a reuşit să adapteze viteza de mers a autoturismului său la condiţiile meteorologie, respectiv la fenomenul de producere a poleiului pe drumul respectiv. Astfel senatoru a explicat că avea o viteză mai mare decât ar fi trebuit să aibă în asemenea condiţii de drum.

Senatorul liberal a mai precizat că a făcut probele de alcoolemie, dar, când a fost întrebat de către România TV ce valoare au avut acestea, el as spus că nu ştie, deoarece agenţii rutieri nu i-ar fi comunicat rezultatul.

Nicoară a mai spus că a mers şi la spital, pentru a i se recolta probe biologice, explicând că a vrut să înlăture astfel orice suspiciune legată de o eventuală stare de ebrietate de care este bănuit că s-ar fi aflat atunci când a comis accidentul, dar nu a divulgat rezultatele testelor biologice, susţinând că nu i s-au comunicat şli că rezultatele se află în raportul Poliţiei. „Eram în stare de şoc”, din cauza accidentului, a motivat Nicoară.

Senatorul a spus că băuse un cocktail şi a ţinut să precizeze că acela „nu era alcoolic”, după părerea lui, refuzând să spună însă ce anume conţinea acesta.  Alesul a mai povestit că a mai avut un accident asemănător, tot în condiţii de polei, care nu s-a soldat însă cu victime.

Surse din poliţia rutieră locală au precizat că i-au testat pe ambii şoferi cu etilotestul, iar în cazul senatorului Nicoară, se pare că rezultatul a fost pozitiv. De aceea, poliţiştii i-au dus pe cei doi la spital, ca să li se recolteze probe de sânge.

Taximetristul a fost preluat de o ambulanţă si dus la spital. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a fost lăsat să plece acasă.

Marius Nicoară, preşedintele PNL Cluj, a mai fost implicat într-un accident pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, pe 7 septembrie 2013. În tamponarea în lanţ au fost implicate alte două autoturisme, însă nimeni nu a fost rănit, maşinile nefiind nici ele serios avariate.

Automobilul condus de Marius Nicoară a lovit un altul aflat în faţă, care frânase după ce o maşină din faţă, care se deplasa în acelaşi sens de mers, a vrut să întoarcă peste linia dublă-continuă.

Marius Nicoară a fost testat cu aparatul etilotest de poliţiştii de la rutiera şi a fost sancţionat cu avertisment şi trei puncte de penalizare pentru nerespectarea distanţei regulamentare în trafic.

„S-a spart grila faţă de la maşină, maşina din faţa mea nu a suferit daune pentru că am intrat sub bara de protecţie. Am o maşină grea, de 2,5 tone, eram în urcare pe Calea Turzii şi am frânat mai greu. Au fost trei maşini implicate, inclusiv a mea. Aveam undeva 40-50 la oră. Poliţia s-a comportat cum trebuie, ne-a pus fiola la toţi cei implicaţi în incident, s-a făcut proces verbal. Eu am fost de vină, nu am avut distanţa regulamentară faţă de cel din faţă, şi am fost sancţionat cu avertisment şi trei puncte de penalizare şi suport consecinţele”, a declarat Marius Nicoară.