Un senator PDL de Iaşi: Vasile Blaga să spună „pa”

Liderul PDL Iaşi, Gabriel Surdu, a declarat că Vasile Blaga ar trebui să rămână la şefia partidului întrucât "nu s-ar găsi acum un lider mai bun", în timp ce senatorul PDL de Iaşi Dumitru Oprea susţine că Blaga ar trebui să facă singur pasul înapoi şi să spună "pa", asumându-şi rezultatul alegerilor.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 09:41
Un senator PDL de Iaşi: Vasile Blaga să spună „pa”

Gabriel Surdu a declarat, marţi, că deocamdată PDL ar trebui să rămână cu varianta Vasile Blaga la conducerea partidului. „Eu unul optez să rămânem în varianta asta. Să se formeze grupul parlamentar, apoi putem să analizăm. În plus, nu ştiu dacă am găsi vreun lider mai bun ca Vasile Blaga”, a afirmat Surdu.

El a mai spus că PDL ar fi trebuit să meargă singur în alegerile parlamentare, nu sub sigla ARD, întrucât nu a fost timp suficient pentru a explica alegătorilor faptul că democrat-liberalii se află într-o alianţă.

Citeşte şi PDL, în prag de REVOLTĂ: „Cine a decis în vară să-şi asume rezultatul”. Analiza dinaintea furtunii

„ARD a apărut târziu. USL are doi ani de când s-a format, noi am avut o lună. A fost greu, mulţi alegători nici nu au ştiut unde este PDL pe buletinul de vot”, a spus liderul PDL Iaşi.

La rândul său, senatorul de Iaşi Dumitru Oprea a spus, referindu-se la eventuala demisie a lui Blaga, că „după nişte experienţe triste orice om face pasul înapoi”. „Vasile Blaga nu poate să conducă în continuare partidul, cu înjurături. După mine ar trebui să spună «pa». După nişte experienţe triste, orice om face el pasul înapoi. Nu cred că mai ţin sentimentalismele”, a spus Dumitru Oprea, potrivit Mediafax.

El nu a putut indica numele vreunei persoane din PDL care ar putea prelua şefia partidului.

Citeşte şi Lider PDL Buzău: După alegeri se aşteaptă să cadă capete; demisia-un instrument la dispoziţia şefilor

În urma alegerilor de duminică, senatorul Dumitru Oprea, care a candidat pentru un nou mandat în colegiul din municipiul iaşi, a obţinut din 11.147 de voturi (19,3%), în timp ce contracandidatul său de la USL Marin Burlea a închis colegiul, cu un scor de 61%, şi a obţinut mandatul de senator.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind „o chestie de onoare”, pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

În urma alegerilor de duminică, ARD a obţinut 16,52% din voturi pentru Camera Deputaţilor 16,72% din voturi la Senat.