Un senator PDL pleacă după Frunzăverde. Iosif Şecăşan s-a înscris în PNL

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că senatorul PDL Iosif Secăşan şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal şi s-a înscris în PNL, menţionând însă că acesta nu îşi va anunţa gestul în plen în această zi pentru că nu a putut ajunge în Bucureşti.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 11:54
Un senator PDL pleacă după Frunzăverde. Iosif Şecăşan s-a înscris în PNL

„Va anunţa în curând în plen, dar înţeleg că nu astăzi, pentru că nu a putut veni în Bucureşti, acest fapt”, a menţionat liberalul despre senatorul de Caraş-Severin.

Întrebat ce se va întâmpla în condiţiile în care raportul putere opoziţie va fi, în aceste condiţii, de 66 la 66, liderul liberalilor din Senat a spus că opoziţia va avea majoritatea cu senatorul Mircea Geoană.

„Dacă domnul Geoană va fi consecvent, şi cred că va fi, pentru că a spus că va vota alături de opoziție, iată că opoziția are 67 la 66”, a ţinut să sublinieze parlamentarul.

El a adăugat că Senatul nu va rămâne blocat cât timp „opoziţia are cel puţin teoretic majoritate”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că opoziţia va renunţa la protestul parlamentar dacă prin plecarea din PDL a parlamentarilor de Caraş-Severin, apropiaţi de Sorin Frunzăverde, se va ajunge la o majoritate a USL la Senat.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, la RFI, că opoziţia ar putea prelua majoritatea la Senat înepând de luni, totul depinzând de independentul Mircea Geoană.

Sârbu consideră, de asemenea, că dacă majoritatea va reveni opoziţiei, protestul parlamentar al USL s-ar putea încheia. „Cel puţin la Senat, pentru că am putea parcurge setul de legi deja discutat la Comisii şi noi putem ajusta legile aşa cum ne-am dorit, având majoritate, dar deocamdată n-o avem”, explică senatorul PSD.

„Eu cred că de acum înainte, majoritatea va rămâne pe zona opoziţiei, din ceea ce simt, din ceea ce se întâmplă la nivel de ţară”, continuă liderul senatorilor PSD, citat de RFI.

În opinia lui Ilie Sârbu, „majoritatea aceasta va depinde de domnul senator Mircea Geoană, pentru că puterea are 66, opoziţia 66 şi un independent, care e domnul Geoană şi care până acum a votat alături de opoziţie”.