Un senator PNL renunţă la indemnizaţie pe perioada vacanţei parlamentare

Senatorul PNL Marius Obreja a declarat joi că va renunţa la indemnizaţie pe perioada "vacanţei" parlamentare din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare, arătând că va propune în şedinţa Biroului Politic Naţional al liberalilor ca toţi parlamentarii partidului să facă acelaşi lucru, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 10:22
Un senator PNL renunţă la indemnizaţie pe perioada vacanţei parlamentare

„Eu, personal, am să fac acest lucru. Am şi rugat consilierii mei să urmărim cu foarte mare atenţie acest lucru, întrucât chiar nu vreau ca într-un viitor, nu ştiu când, să fiu în situaţia de a returna nişte bani necuveniţi în primul rând şi în al doilea rând este un act de moralitate să nu iei nişte bani pentru o activitate pe care nu ai prestat-o”, a afirmat Obreja într-o conferinţă de presă, întrebat dacă s-a gândit să renunţe la indemnizaţie pe perioada „vacanţei”.

Senatorul liberal a arătat că nu s-a gândit să-şi doneze indemnizaţia. „Nu m-am gândit să-i donez, m-am gândit – şi am şi afirmat-o – la a mă proteja şi moral, să nu-i iau peste ghişeu dacă pot face acest lucru”, a afirmat Obreja.

El a adăugat totuşi că în colegiul său din Covasna ar putea să-şi creeze un program de lucru prin care să-şi ocupe opt ore de muncă pe zi.

Marius Obreja a arătat că va propune în şedinţa Biroului Politic Naţional al liberalilor, care se va reuni vineri la Braşov, ca toţi parlamentarii PNL să renunţe la indemnizaţie pe perioada ‘vacanţei’ parlamentare pentru eurocampanie.

„Vă pot promite că fac acest lucru în şedinţa de Birou, nu poţi şi nu este normal, chiar colegi fiind, să te angajezi în a hotărî ce să faci cu banii altuia”, a răspuns senatorul, întrebat dacă ia în calcul să propună ca toţi parlamentarii liberali să renunţe la indemnizaţie.

Potrivit unui calcul făcut de România TV, senatorii vor primi în luna mai o sumă totală de circa 3.380.000 de lei, fără să facă ceva pentru a merita aceşti bani. Astfel, indemnizaţia lunară a unui senator variază între 5.000 şi 6.000 de lei, la care se adaugă suma forfetară de 10.000 lei lunar, decontarea combustibilului de 1.000 de lei şi banii de cazare,  alţi 4.000 de lei. Un senator costă statul român aproape 20.000 lei lunar, în condiţiile în care numărul senatorilor este de 169.