Un sfert dintre europeni nu au folosit niciodată internetul

România conduce în clasamentul ţărilor europene cu cel mai mare număr de cetăţeni care nu au accesat vreodată internetul.

14 dec. 2011, 11:55
Un sfert dintre europeni nu au folosit niciodată internetul

Aproximativ un sfert din populaţia Uniunii Europene, cuprinsă în segmentul de vârstă 16-74 de ani, încă nu a folosit niciodată nicio formă de acces sau comunicare pe internet, arată raport Eurostat publicat marţi.

Conform documentului, în 2011 România „conduce” în clasamentul ţărilor cu cea mai mare populaţie de cetăţeni care nu au accesat niciodată internetul, 54% din segmentul de populaţie 16-74 de ani, faţă de Suedia, cu doar 3% „neutilizatori”.

Nici la capitolul locuinţe cu acces la internet nu România nu punctează prea mult. Cu un procent de 47% din locuinţe conectate la internet depăşim doar Bulgaria (45%) la acest capitol. Când vine însă vorba de internet tip broadband (internetul de bandă largă, ce permite viteză şi volum mare de informaţii) bulgarii ne lasă în urmă, cu un procent de 40% dintre locuinţe beneficiind de o astfel de conexiune faţă o proporţie de doar 31% în România.

Deşi în ultimii cinci ani accesul la internet s-a dezvoltat cu o viteză fără precedent în istorie iar o mare parte a europenilor nu-şi mai poate concepe traiul fără internet procentul populaţiei care încă nu a folosit niciodată această formă de comunicare şi informare rămâne semnificativ semnificativ, notează autorii studiului Eurostat.

Studiul Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, a adunat datele din cele 27 de state membre ale Uniunii precum şi din Islanda, Norvegia, Croaţia, Macedonia şi Turcia.