Un sfert dintre salariaţi şi-au pierdut serviciul sau au intrat în şomaj tehnic. Doar 32% dintre angajaţi au încă un loc de muncă

Unul din 10 angajaţi din România şi-a pierdut locul de muncă, 15% au fost trimişi în şomaj tehnic, iar 16% dintre angajaţi s-au ales cu salariile micşorate, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare Bestjobs. Sondajul a fost realizat pe internet, în perioada 1-8 aprilie, pe un eşantion de 922 de respondenţi.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 09:23
Un sfert dintre salariaţi şi-au pierdut serviciul sau au intrat în şomaj tehnic. Doar 32% dintre angajaţi au încă un loc de muncă

Doar 32% dintre angajaţii români se bucură de aceeaşi situaţie profesională pe care o aveau şi înainte de debutul epidemiei de coronavirus.

Peste 90% dintre cei intervievaţi sunt de părere că, în această perioadă, este greu sau foarte greu să găseşti un loc de muncă.

O treime dintre salariaţi se tem că ar putea să-şi piardă locul de muncă în viitorul apropiat. 35% dintre angajaţi se aşteaptă să-şi găsească un serviciu în cazul în care ar fi concediaţi de la actualul job.

Se pregăteşte o concediere masivă a bugetarilor. Eugen Teodorovici a publicat draftul Guvernului

Potrivit aceluiaşi sondaj, 28% dintre angajaţii români se tem că le-ar putea scădea salariile, iar 17% iau în calcul faptul că ar putea fi nevoiţi să se reprofileze.

15% dintre respondenţi sunt optimişti în privinţa situaţiei lor profesionale şi nu cred că aceasta o să se schimbe în 2020.

Dintre cei care şi-au păstrat locul de muncă, mai mult de un sfert îşi desfăşoară activitatea la domiciliu. 14% dintre angajaţii intervievaţi au declarat că activitatea companiei pentru care lucrează s-a restrâns vizibil, drept care, în prezent, muncesc mai puţin decât înainte.

Mircea Coşea: Să nu credem cumva că economia se va relansa ca o pizza congelată!

36% dintre angajaţii chestionaţi au răspuns că nu au economii care să-i ajute să trăiască liniştiţi în cazul concedierii, iar 42% au declarat că din economiile pe care le au ar putea supravieţui maximum trei luni. Doar 8% dintre respondenţi au economii care să-i ajute să trăiască liniştiţi cel mult un an.