Un sinucigaş, dat jos de pe un stâlp de un ofiţer DIAS: Dă-te jos că trag! VIDEO

Un ofiţer DIAS a ales o metodă mai puţin ortodoxă pentru a convinge un proptestatar să se dea jos de pe stâlpul de pe care ameninţa că se aruncă. Probabil că ofiţerul se plictisise, întrucât ameninţările cu sinuciderea de pe stâlp durau de 16 ore. Omul protesta pentru că nu primeşte ajutoare. Poliţistul este acum anchetat de superiorii săi pentru că a tras asupra protestatarului.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 08:48
Un sinucigaş, dat jos de pe un stâlp de un ofiţer DIAS: Dă-te jos că trag! VIDEO

Operaţiune extremă a trupelor speciale ale poliţiei la Mangalia. Un ofiţer DIAS a tras două focuri cu arma ca să convingă un bărbat să se dea jos de pe stâlpul electric de unde ameninţa că se aruncă.

Nu a reuşit decât să îl urce mai sus pe protestatar. După alte trei ore, poliţiştii l-au convins pe proptestatar să coboare după stâlp. Scandalagiul era de 16 ore pe stâlp şi ameninţa că se sinucide. „Jos, coboară. Dă-te jos că trag. Coboară ţi-am zis”, l-a ameninţat ofiţerul cu voce extrem de autoritară.

Omul a fost condus la secţia de poliţie pentru audieri, după care a fost luat cu ambulanţa şi tranportat la spital pentru tratament psihiatric. Bărbatul a protestat pe stâlp pentru că nu primea ajutoare de la administraţia locală şi pentru că în urmă cu câţiva ani nu a fost ajutat să câştige custodia unui copil. El este un client vechi al poliţiei. În urmă cu patru ani a ameninţat că aruncă în aer blocul în care locuia şi a lovit şi un poliţist care încerca să îl imobilizeze.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a decis să facă o anchetă pentru a stabili dacă poliţiştii au folosit armamentul în condiţii legale.

„Urmare a evenimentului din data de 05 iunie privindu-l pe bărbatul de 36 de ani, din Mangalia, conducerea IPJ Constanţa a dispus efectuarea unor verificări interne, referitoare la modalitatea de folosire a armamentului din dotare şi a modului de intervenţie al poliţiştilor în soluţionarea acestui caz”, se precizează într-un comunicat al IPJ Constanţa, citat de Mediafax.

Şeful Poliţiei Române a cerut să fie făcut un control în cazul agenţilor care au participat la intervenţia de la Mangalia. „Inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române a cerut inspectorului şef de la Constanţa să facă verificări privind modul în care poliţiştii au intervenit în soluţionarea respectivului eveniment”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Raluca Seucan.