Un sirian suspectat că face parte dintr-o organizaţie teroristă, prins la graniţa cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră constănţeni au prins, miercuri noapte, un sirian care încerca să treacă în fugă frontiera către Bulgaria, fiind reţinut când mai avea câţiva metri până la graniţa cu ţara vecină, anchetatorii spunând că nu este exclus ca acesta să facă parte dintr-o organizaţie teroristă.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 12:55
Un sirian suspectat că face parte dintr-o organizaţie teroristă, prins la graniţa cu Bulgaria

Potrivit Gărzii de Coastă, miercuri noapte, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră ai Grupului de Nave Mangalia au observat o persoană care încerca să iasă din ţară pe la frontiera verde, alergând spre teritoriul Bulgariei, la mai puţin de 100 de metri de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche. O echipă de intervenţie de la Vama Veche a reuşit să-l prindă pe fugar la aproximativ şapte metri de frontiera cu statul vecin.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, le-a spus ofiţerilor că este cetăţean sirian şi că a venit din Germania cu scopul de a ajunge în Bulgaria. El a mai susţinut că a ajuns în România cu un camion care l-a transportat din Germania prin Polonia şi Ungaria. Asupra sa au fost găsite mai multe bunuri, printre care o carte de identitate provizorie emisă de către autorităţile germane, un telefon mobil, o cartelă sim, mai multe cărţi de vizită, o carte de rugăciuni în limba arabă, o agendă cu numere de telefon şi o lanternă.

„Obiectele pe care le deţinea, dar şi faptul că venea din spaţiul Schengen şi avea o carte de identitate provizorie, valabilă, emisă de autorităţile germane, care i-ar fi permis să treacă uşor graniţa în ţara vecină, au trezit suspiciuni. Tânărul era într-o condiție fizică foarte bună, purta haine curate şi era proaspăt bărbierit şi aranjat. De regulă persoanele care aleg să treacă graniţa pe la frontiera verde sunt într-o stare fizică proastă, murdare, obosite şi cu haine ponosite”, spun poliţiştii de frontieră constănţeni.

Pe numele sirianului a fost întocmit dosar penal pentru tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând să fie audiat cu privire la intenţia sa de a trece în Bulgaria. De asemenea, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din ţara vecină asupra acestui caz.