Un şofer a căzut cu maşina în râul Dâmboviţa, în Capitală

Un şofer a căzut cu autoturismul în râul Dâmboviţa, miercuri dimineaţă, lângă târgul auto Vitan.

RomaniaTV.net
27 nov. 2013, 09:51
Un şofer a căzut cu maşina în râul Dâmboviţa, în Capitală

Un şofer a căzut miercuri cu maşina în râul Dâmboviţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al IGSU Bucureşti, Daniel Vasile, bărbatul a reuşit să se salveze, fiind singur în maşină. Echipele de intervenţie lucrează la scoaterea maşinii din apă.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere din Capitală au declarat că şoferul, în vârstă de 59 de ani, a derapat din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum. Bărbatul nu a suferit vătămări corporale.

Fulgi mari de nea viscoliţi de rafale puternice de vânt marţi-noapte în Capitală. Zăpada a căzut fără oprire încă de la ora 19.00 luându-i prin surprindere pe bucureştenii care se gândeau că iarna va întârzia anul acesta. Şi cum în Capitală este o regulă că vremea rea pune probleme în trafic, nici de această dată situaţia nu a fost altfel. în marile intersecţii şoferii şi-au pus nervii la încercare. Pentru ca stratul de zăpadă să nu se aştearnă pe carosabil, autorităţile locale scos aproape 70 de utilaje la lucru.

Capitala şi 16 judeţe din sudul şi vestul ţării sunt de marţi sub avertizare meteo. Până miercuri la ora 14 va ninge, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada.

Primăria Municipiului Bucureşti precizează că, având în vedere scăderea temperaturii, au fost deschise centrele destinate persoanelor fără adăpost, respectiv Complexul de Servicii Medicale din strada Theodor Pallady (700 de locuri), Adăpostul „Sf. Luca” din cartierul Berceni (170 de locuri) şi Centrul de Asistenţă pentru Mamă şi Copil din Şoseaua Viilor (50 de locuri).

Pentru orice sesizare privind serviciile publice de apă, căldură şi electricitate, bucureştenii pot suna la numărul gratuit 0800.800.868, pus la dispoziţie de municipalitate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN, de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol pentru intervalul 26.11.2013, ora 20.00 – 27.11.2013, ora 14.00.