Un șofer a fost amendat pentru că nu avea o rovinietă valabilă, chiar dacă mașina era transportată pe platformă

Modul în care autoritățile aplică legile în România este tot mai ciudat. Un șofer a primit amendă pentru că nu avea o rovinietă valabilă pentru mașina pe care o transporta cu platforma.

22 mart. 2023, 16:49
Un șofer a fost amendat pentru că nu avea o rovinietă valabilă, chiar dacă mașina era transportată pe platformă

Un șofer român a primit amendă pentru că nu avea o rovinietă valabilă pentru mașina care era transportată cu platforma. În luna noiembrie 2022, pilotul de curse Sorin Telehoi a plecat din Constanța spre Alba Iulia pentru antrenamentele dinaintea sezonului de competiție din 2023. Mașina de curse a fost transportată pe platformă până la locul unde urmau să aibă loc testele.

Autoturismul nu avea bordul și scaunele, iar pe spate nu avea montate numerele de înmatriculare.

Pe data de 20 martie 2023 pilotul a primit o amendă pentru că mașina de curse transportată pe platformă anul trecut nu avea o rovinietă valabilă.

Citește și: 1,4 miliarde de lei a încasat statul român din rovinietă. Banii nu ajung nici măcar pentru cel mai mic lot din Autostrada Sibiu – Pitești

„Luni, pe 20 martie m-am trezit cu o amendă pentru lipsa rovinietei pentru mașina respectivă, luată în Snagov, pe 19 noiembrie 2022! Mașina mea fiind pe o platformă nu aveam nevoie de rovinietă! Chiar sunt curios pe ce bază am fost amendat”, a declarta Sorin Telehoi, potrivit gsp.ro.

Potrivit procesului verbal de constatare a contravenției pe care pilotul Sorin Telehoi l-a primit, amenda primită a fost de 275 de lei, care poate fi plătită în termen de 15 zile la valoarea de 137,50 lei.

„Orice autoturism care este transportat pe platformă nu are nevoie de rovienietă! Cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să explice motivele amendării, ei sunt cei responsabili”, a declarat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

Acum, Sorin Telehoi trebuie să înceapă un proces cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR) dacă dorețte să obțină anularea amenzii.

Citește și: Veste proastă pentru șoferi! Ministerul Transporturilor anunță că rovinieta se va scumpi cu 40% din 2026

„Domnul respectiv trebuie să conteste acest proces verbal pe care l-a primit, apoi acesta va fi anulat. Mașina era transportată pe platformă, avea număr de înmatriculare pe față, după acesta fiind depistat posesorul autovehiculului respectiv”, au declarat reprezentanții CNAIR.

Șoferii care se deplasează pe drumurile din România trebuie să plătească taxa de rovinietă. Taxa variază în funcție de perioadă și categoria vehiculului.

Pentru un autoturism rovinieta valabilă 7 zile costă 14,76 lei de lei, pentru 30 de zile costă 34,43 de lei, pentru 90 de zile preţul ajunge la 63,94 de lei, iar pentru un an de zile costă 137,32 de lei.