Un şofer băut şi fără permis a intrat într-un grup de pietoni: Un mort şi doi răniţi

Un tânăr de 23 de ani a murit şi alţi doi au fost răniţi grav în urma unui accident care a avut loc marţi dimineaţa, pe raza localităţii Sâg, din judeţul Sălaj, după ce un şofer băut şi fără permis a intrat cu maşina într-un grup de pietoni.

26 dec. 2017, 09:08
Un şofer băut şi fără permis a intrat într-un grup de pietoni: Un mort şi doi răniţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Sălaj, Maria Sorina Cristea, accidentul s-a produs pe Drumul Judeţean 191D, în zona Sâg, din cauza unui şofer de 18 ani, care a condus maşina deşi nu avea permis şi era băut.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că un tânăr de 18 ani, care conducea autoturismul a lovit din spate un grup format din patru tineri, care se deplasau în calitate de pietoni în aceeasi direcţie de mers. După impact autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Un tânăr de 23 de ani, din Valcăul de Jos a murit, iar alţi doi tineri, de 18, respectiv 19 ani, din Şimleul Silvaniei au fost răniţiş. La testarea cu aparatul etilotesc, şoferul avea 0,80 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi nu avea permis de conducere”, a spus Cristea, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Maşini fără şofer, pe drumurile publice. Află ce ţară dă undă verde

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Andrei Jacodi a spus că cele manevrele de resuscitare nu au avut rezultat în cazul tânărului de 23 de ani fiind declarat decesul, iar cei doi tineri răniţi au fot duşi la UPU SMURD Zalău pentur îngrijiri medicale.

În acest caz a fost întocmit dosar penal şi continuă cercetările poentru conducerea unui vehicul fără permis, sub influenţa alcoolului, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.