Un şofer beat şi fără permis şi-a abandonat copiii în maşină când încerca să scape de poliţişti

Un șofer beat și fără permis și-a abandonat copiii în mașină și a luat-o la fugă. S-a întâmplat în județul Suceava. Omul era urmărit de polițiști. În momentul în care a văzut că nu mai are scăpare, și-a lăsat cei trei copii și s-a făcut nevăzut.

RomaniaTV.net
27 dec. 2019, 13:31
Un şofer beat şi fără permis şi-a abandonat copiii în maşină când încerca să scape de poliţişti

Incidentul s-a petrecut în noaptea de Crăciun, pe data de 26 decembrie, în Gura Humorului, scrie hmonitorulsv.ro. Poliţiştii au făcut semn să oprească şoferului unei autoutilitare, doar că acesta a apăsat şi mai tare pedala de acceleraţie. Poliţiştii au plecat în urmărirea lui. Şoferul urmărit nu a mai putut controla maşina care a derapat, a lovit o bordură, iar mai apoi s-a oprit în mijlocul drumului. Imediat după ce maşina s-a oprit, şoferul a luat-o la fugă, abandonându-şi soţia şi pe cei trei copii minori. Femeia le-a povestit poliţiştilor că soţul ei s-a speriat că va fi sancţionat şi din acest motiv a fugit.

După mai puţin de jumătate de oră, şoferul a revenit la locul incidentului, iar poliţiştii i-au cerut să sufle în etilotest. Rezultatul a fost 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, bărbatul nu avea permis de nici conducere, iar autoutilitară pe care o conducea era radiată din circulaţie din data de 18 decembrie 2019. Bărbatul aflat la volan a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi este cercetat pentru „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Bărbatul care i-a dat maşina este şi el cercetat pentru „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.