Un şofer de autobuz, bătut cu bestialitate de 5 indivizi din cauza măştii de protecţie. Victima se află în moarte cerebrală

Un şofer de autobuz a fost bătut cu bestialitate de cinci indivizi, în urma unei discuţii contradictorii cu privire la obligativitatea purtării măştii de protecţie.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 08:46
Un şofer de autobuz, bătut cu bestialitate de 5 indivizi din cauza măştii de protecţie. Victima se află în moarte cerebrală

Incidentul a fost înregistrat duminică seara în Bayonn, un oraş din sud-vestul Franţei. Philippe, şoferul autobuzului, este în moarte cerebrală după ce a fost atacat violent de un grup format din cinci pasageri.

Indivizii s-au urcat fără bilete şi au refuzat să respecte regulile stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului. Şoferul le-a transmis că nu pot călători dacă nu au măştile de protecţie pe faţă, discuţia a degenerat, iar atacul în haită i-a fost fatal lui Philippe.

Loviturile au fost atât de sălbatice şi puternice încât şoferul şi-a pierdut imediat cunoştinţa şi la scurt timp medicii au declarat că este în moarte cerebrală.

În Franța, măsura acoperirii feţei este obligatorie în transportul public, în tentativa de a preveni răspândirea noului coronavirus. Cu toate acestea, membrii grupului au refuzat să o respecte când s-au urcat în autobuz ce aparţine companiei Chronoplus.

S-au urcat în autobuz fără măști și de asemenea au refuzat să arate un bilet. Primul care a urcat a avut un câine cu el. Ei au presupus că pot urca toți că pot face ce vor, dar șoferul a trebuit să-și facă treaba. Când s-a ridicat în fața lor, s-a dezvoltat o discuţie foarte neplăcută, s-a ridicat tonul și apoi șoferul a fost atacat. Philippe a fost lovit cu pumnii în repetate rânduri şi a rămas cu răni grave înainte ca gașca să scape”, a o sursă din cadrul anchetei.

Deşi a fost dus de urgenţă la un spital din apropiere și plasat în terapie intensivă, medicii au declarat luni că Philippe este în moarte cerebrală.

Între timp, poliția l-a depistat pe bărbatul (30 de ani) care intrase în autobuz cu un câine şi ulterior i-a identificat pe ceilalți patru atacatori. Atacatorii se află în arest conform celor declarate de un purtător de cuvânt al procurorilor din Bayonne.

Un coleg al lui Philippe l-a descris pe şoferul linşat ca pe un „om decent și muncitor, care a avut mereu grijă de pasageri. S-a creat multă tensiune cu măștile pentru că aceasta este legea, dar personalul de pe autobuze nu este poliție și nu ar trebui să impunem legea.”.

Colegii de la Chronoplus au declarat că au mai fost alte trei atacuri legate de măști în ultimele zile, dar nicunul la fel de grav ca acela în care a fost implicat Philippe.

Primarul orașului Bayonne, Claude Olive, a declarat că se va încerca îmbunătățirea securităţii în autobuze. „A fost un atac barbar. Philippe era o persoană minunată care ar fi trebuit să fie protejată”, a declarat edilul.