Un şofer de autobuz din Bacău, încătuşat pentru că nu purta masca de protecţie VIDEO

Un șofer de autobuz din Bacău a fost încătușat de oamenii legii pentrucă nu purta mască de protecţie. Întreg incidentul a fost filmat, iar din imagini se poate observa că nici agenții care au intervenit nu purtau masca.  

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 12:28

Potrivit relatărilor martorilor, în stația de la Piața Centrală, un polițist de la Locală a încercat să legitimeze un șofer de autobuz, după ce a observat că acesta nu purta mască. Acesta l-ar fi insultat pe agent și ar fi plecat mai departe, ingnorând solicitarea acestuia, conform Ziarul de Bacău.

Citeşte şi: Dr. Adina Alberts îţi spune cum să porţi corect masca de protecţie dacă ai ochelari

La faţa locului au fost chemate de mai multe echipaje ale Poliţiei Locale, care l-au dat jo pe şofer şi l-au imobilizat. Trecătorii au observat faptul că nici poliţiştii locali nu purtau mască.

Ulterior, şoferul autobuzului a fost amendat şi lăsat liber.

„Noi am mers pana acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat directorul Poliției Locale, Lucian Iftene.

Cât este amenda pentru persoanele care nu poartă mască

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit anexei „Măsuri de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, ataşată Hotărârii nr. 24 a CNSSU.

Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionate contravenţional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv „nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii” se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2500 de lei.


loading...
Partenerii noștri