Un șofer român a fost prins în Germania cu 33.000 de euro asupra sa. Locul inedit unde i-a ascuns

Un român a fost prins în Germania cu 33.000 de euro ascunși în două pâini, bani cărora nu le-a putut justifica proveniența în fața autorităților.

31 ian. 2024, 23:14
Un șofer român a fost prins în Germania cu 33.000 de euro asupra sa. Locul inedit unde i-a ascuns
Un șofer român a fost prins în Germania cu 33.000 de euro asupra sa. Locul inedit unde i-a ascuns

Un şofer român a fost prins de autorităţile din Germania, în urma unui control de rutină, cu 33.000 de euro ascunși în două pâini. Întrebat de oamenii legii despre provenienţa banilor, românul nu a putut oferi un răspuns plauzibil.

Citește și: Postarea disperată a unui șofer român de TIR, devenită virală în Italia: ”Mă poate ajuta cineva cu o farfurie de mâncare?”. Cum au reacționat oamenii

Un șofer român a fost prins în Germania cu 33.000 de euro ascunși în pâini

Controlul a avut loc în zona de odihnă Irschenberg de pe autostrada A8 din landul Bavaria. Poliția germană a găsit banii în mașina condusă de șoferul român, ascunși în două pâini.

Cei 33.000 de euro au fost confiscați, urmând să intre în posesia landului german sau să se întoarcă la proprietarul de drept. Potrivit unei legi din 2022, landul coletează banii găsiți, aceștia urmând să intre în visteria proprie sau să se întoarcă la victime dacă provin dintr-o infracțiune.

Oficiul central pentru recuperarea bunurilor din Bavaria (ZKV) se ocupă de această sarcină, reușind să captureze sume mari de bani de la infractori, traficanți sau grupări infracționale.

Avem voie să confiscăm bunuri cu origine neclară, dacă ele nu sunt deținute legal”, a declarat Hildegard Bäumler-Hösl, coordonatorul ZKV, pentru Bild.

Recent, ZKV a făcut o captură de aproape 1 milion de euro pe autostrada A93, în apropiere de Oberaudorf, după ce în bordul mașinii unui șofer a fost găsită ascunsă cantitatea de 16,12 kilograme de aur.

Citeşte şi: Un șofer român de TIR a lăsat traficanții de droguri fără cocaină în valoare de 43 de milioane de euro. Cum le-a dat camionagiul planurile peste cap