Un soldat rus beat a greşit taberele şi a ajuns în cea ucraineană: „M-am îmbătat, am luat-o puţin la stânga şi…”

Episodul a fost povestit chiar de către soldatul rus, care a adăugat că trupele Kremlinului au ajuns să fie bombardate în fiecare zi şi se întreabă la ce foloseşte acest război.

30 mart. 2022, 14:04
Un soldat rus beat a greşit taberele şi a ajuns în cea ucraineană: „M-am îmbătat, am luat-o puţin la stânga şi…”

Soldatul rus a povestit că a greșit drumul și a ajuns la Forțele Armate ale Ucrainei fără să îşi dea seama, iar în zorii zilei, bărbatul spune că a mers să se odihnească.

”M-am îmbătat, am luat-o puțin la stânga și am ajuns la Forțele Armate ale Ucrainei. La patru dimineața am mers să mă odihnesc. Am adormit așezat. M-am trezit din cauza exploziilor. Tancurile, blindatele noastre, deja săreau în aer. În fiecare zi suntem bombardați. Noi deja am înțeles, pentru ce ne-ar trebui nouă toate acestea ? La toți ne este frică, am băut puțin cu tanchiștii”, a povestit soldatul rus.

Războiul Rusia-Ucraina durează de mai bine de o lună și, până acum, armata lui Vladimir Putin a dat nenumărate semne de slăbiciune, de la tancuri şi alte echipamente capturate de ucraieni, până la sute de soldaţi capturaţi.

Viceprimarul Mykola Povoroznyk a declarat că aseară, în afara Kievului s-au auzit sirene și sunetul focurilor de armă, dar capitala ucraineană în sine nu a fost bombardată de forțele ruse.

Citeşte şi: Fost şef NATO: „Nu va fi pace în Europa cât timp Putin e la Kremlin”. Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu

”Noaptea a trecut relativ calm, cu sunetele sirenelor și sunetul focuri de armă de la bătăliile din jurul orașului, dar nu au existat bombardamente în orașul însuși”, a spus viceprimarul, conform Spynews.

Armata rusă a declarat că va reduce „drastic” operațiunile de lângă Kiev în timpul discuțiilor de pace de ieri de la Istanbul. Aseară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat scepticismul cu privire la promisiunea Rusiei.

De asemenea, se estimează că 18 milioane de ucraineni vor avea nevoie de ajutor umanitar în urma invaziei Rusiei, potrivit Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilunii Roșii.

Citeşte şi: Soldaţii sirieni care luptă de partea Rusiei ştiu că în Ucraina se comite un masacru, dar spun că sunt plătiţi cu 5.000 de lire pe lună