Un specialist atrage atenţia: “În Alba se moare ca în Italia!” Rată a mortalității record în unele județe ale României

În anumite judeţe din România situaţia cu privire la numărul morţilor din cauza noului coronavirus este critică şi depăşeşte cu mult rata de mortalităţii din Italia și Germania.

01 dec. 2020, 12:04
Un specialist atrage atenţia: “În Alba se moare ca în Italia!” Rată a mortalității record în unele județe ale României

Un specialist atrage atenţia şi spune că acest fapt este din cauza faptului că românii nu se testează suficient, iar noile cazuri din ultimul timp sunt înregistrate mai des pe paturile de spital, când starea pacienților este una foarte gravă!

Un specialist atrage atenţia: Și în Alba se moare ca în Italia, dar din păcate…

Se pare căn județele Hunedoara, Argeș, Brașov, Bistrița, Arad, Caraș-Severin și Brăila rata mortalităţii din cauta coornavirusului este mult mai mare decât în ţările europene, afirmă specialistul și biostatisticianului Valentin Pârvu. Acesta susţine că deşi jaceste zone nu au incidență mare, rata mortalității este mult mai mareși putem „observa o mortalitate mare, adică pur și simplu avem multe decese, mult mai multe decât ar trebui, dacă ne uităm doar la incidență. Aceste județe Brașov, Caraș, Brăila ridică semne de întrebare și această incidență care se raportează nu este încă în scădere.” a mai explicat expertul.

„Și în Alba se moare ca în Italia, dar din păcate se pare că s-au decis că nu mai este nevoie de măsuri suplimentare.” spune Valentin Pârvu, pentru Digi 24.

De asemenea el subliniază că sunt probleme la întocmirea datelor despre testele efectuate în fiecare județ, fiind greu de găsit. În județe precum Botoșani, Dolj, Giurgiu, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava, Teleorman nu a găsit date referitoare la decesele oamenilor nici măcar din ultimele săptămâni, iar în alte locuri sunt date mult prea puține, confirmate periodic.

„Dacă ne uităm la un județ ca Hunedoara, în ultimele două săptămâni s-a murit mai mult decât în orice țară din Europa, dar incidența nu este așa mare ca în alte județe din România. De ce? Acolo cel mai probabil nu se testează foarte mult. Atunci găsim doar cazurile grave, care vin la spital.

Aceste decese care le vedem, se raportează la cazurile de acum 2-5 săptămâni. Cazurile au mai crescut în Ilfov. Am impresia că în zone cum sunt Ilfov și Cluj procentul de testare pozitiv este mult mai mic. Adică avem de genul 10% din teste pozitive.”, a declarat el.

Citeşte şi: Medic cunoscut din România, veşti excelente despre vaccinul antiCOVID: „99,9% din cazuri se vindecă repede și fără complicații”