Un spital din România are paturi ATI goale. Explicaţie incredibilă, unitatea este în renovare

Spitalul Militar de Urgență din Sibiu nu tratează niciun pacient COVID deși are 15 paturi ATI libere. Explicația este incredibilă, unitatea medicală este în renovare și nu poate interna pacienți.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 15:03
Un spital din România are paturi ATI goale. Explicaţie incredibilă, unitatea este în renovare

„Astăzi am efectuat o vizită de informare la Spitalul Militar să vedem care este stadiul pregătirilor pentru că Spitalul Militar este în renovare, inclusiv ATI până la sfârșitul lui noiembrie, s-ar putea luna decembrie. A fost o discuție cu domnul comandant, dacă identificăm anumite spații și dacă este posibil cu o anumită amenajare pentru a putea fi pregătiți, dacă situația o va cere, pentru a prelua o anumită patologie, în momentul când vom primi și acordul Ministerului Apărării”, a explicat Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu.

Citește și: Incidenţa cazurilor COVID-19 la o mie de locuitori creşte Capitală. Încă NOUĂ judeţe în SCENARIUL ROŞU

Directorul DSP Sibiu susține că posibilitatea ca spitatul să devină suport COVID nu poate fi discutată deoarece acesta ar putea fi disponibil în noiembrie sau decembrie.

„Nu putem să cerem anumite aprobări până când nu vedem dacă lucrurile sunt în situația de a putea fi rezolvate. V-am spus. Spitalul Militar este în renovare până la sfârșitul lui noiembrie. Din punctul meu de vedere, cred că și în luna decembrie se va mai lucra acolo. Până atunci nu avem ce să discutăm” , a explicat acesta.

„Și eu mi-aș dori ca acest spital să poată să ne ajute, pentru ca situația epidemiologică este în creștere și cred că avem nevoie și de Spitalul Militar”, a mai spus Gabriel Budescu.

Directorul DSP nu a răspuns în momentul în care a fost întrebat de ce ventilatoarele de la ATI, medici și asistentele de la Terapie Intensivă nu sunt mutați în spitale COVID. Însă acesta a e xplicat că paturile ATI sunt acoperite.

„Sunt schele în ATI și toate paturile sunt acoperite cu un plastic anume pentru că sunt protejate”, a afirmat Budescu.

Directorul Spitalul Militar de Urgenta din Sibiu nu a comentat despre această situație.  „Din păcate, nu am mandat să vorbesc. Dacă doriți ceva informații, le depuneți în scris și vă răspund la ele. Trebuie să respect un mod care îmi este impus de structura de care aparțin. Dacă se înțelege lucrul acesta, bine, dacă nu se înțelege, nu am ce sa fac”, a declarat vineri, comandantul Spitalului Militar, medicul Doru Moga.