Un star italian, acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro

Unul dintre cele mai populare staruri italiene de pe YouTube este acuzat de o evaziune fiscală de peste 1 milion de euro, a informat garda financiară italiană, citată de DPA.

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 09:06
Un star italian, acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro

Vloggerul este originar din zona Florenţei şi are 23 de ani, a indicat Guardia di Finanza într-o declaraţie, fără a dezvălui numele său.

Potrivit agenţiei de ştiri ANSA, acuzatul este Stefano Lepri, alias St3pNy, un vlogger cu circa 4 milioane de fani.

St3pNy a comentat pe marginea acuzaţiilor susţinând: „Am plătit întotdeauna impozitele cu bună credinţă, altfel aş fi în insulele Cayman într-un Ferrari”.

Poliţia a precizat că vloggerul nu a declarat peste 600.000 de euro încasaţi din materiale publicitare care apar în videoclipurile sale şi a făcut o evaziune de peste 400.000 de euro la plata TVA în perioada 2013 – 2018.

Citeşte şi Percheziţii în Braşov într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 3,8 milioane de lei

Potrivit acestuia, Guardia di Finanza are o interpretare diferită a obligaţiilor sale fiscale, generată probabil de lipsa de înţelegere cu privire la specificul activităţii unui ”youtuber”.

Vloggerul a subliniat că profesia sa este „parţial necunoscută” responsabililor gărzii, care l-au interogat şi au cerut o reglementare, „pentru a evita [viitoare] complicaţii legate de acest obiect de activitate.