Stat Islamic susţine că atacul din trenul din Germania a fost comis de un luptător al grupării

Un steag al grupării teroriste Stat Islamic a fost găsit de anchetatori la domiciliul autorului atacului comis luni seara într-un tren din Germania, în urma căruia au fost rănite cinci persoane, iar autorul a fost împuşcat mortal de poliţie, a anunţat un oficial german, citat de Associated Press,

19 iul. 2016, 08:46
Stat Islamic susţine că atacul din trenul din Germania a fost comis de un luptător al grupării

Gruparea teroristă Stat Islamic susține că atacul de luni seară din trenul din Germania a fost comis de un luptător de-al său, a transmis marți agenția Amaq News Agency, apropiată grupării jihadiste, citată de Reuters.

De asemenea, un steag al grupării teroriste Stat Islamic a fost găsit de anchetatori la domiciliul autorului atacului comis luni seara într-un tren din Germania, iar autorul a fost împuşcat mortal de poliţie.

Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat că suspectul a fost un adolescent afgan în vârstă de 17 ani care ar fi strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului.

Herrmann a declarat pentru televiziunea ZDF că presupusul atacator a venit în Germania în urmă cu doi ani, ca minor neînsoţit, şi a solicitat azil. Acesta a trăit într-un centru pentru refugiaţi până în urmă cu două săptămâni, când a fost plasat într-o familie adoptivă.

În ceea ce priveşte răniţii, oficialul german a declarat că doi turişti chinezi sunt în stare critică.