Un student britanic a fost CONDAMNAT la 15 ani de ÎNCHISOARE pentru că a pus o BOMBĂ la metrou GALERIE FOTO

Damon Smith, un student britanic în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare după ce în luna octombrie 2016 a plasat o bombă artizanală într-un tren de metrou din Londra, însă dispozitivul nu a explodat, informează agenţia de ştiri Reuters.

26 mai 2017, 14:53

Studentul a activat bomba cu ceas, după care a părăsit trenul, însă dispozitivul nu a explodat. Bomba artizanală a fost ulterior neutralizată de poliţie în staţia North Greenwich, după ce mai mulţi pasageri au semnalat obiectul.

În urma unei percheziţii la locuinţa inculpatului, poliţia a descoperit un pistol cu gloanţe oarbe, un cuţit şi o rozetă, dar şi componente necesare pentru realizarea unui dispozitiv exploziv. Anchetatorii au reuşit să reconstituie un document distrus care includea pagini dintr-o publicaţie a organizaţiei teroriste Al-Qaida în care erau instrucţiuni privind realizarea de bombe, informează Mediafax.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a prezentat cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor atentatului terorist

Smith a susţinut că era vorba de o bombă fumigenă şi întregul incident ar fi fost doar o păcăleală.

„Bomba realizată de Smith era un dispozitiv viabil, care nu însă nu a explodat, acesta a fost marele nostru noroc”, a declarat comandantul Dean Haydon.