Un student de 22 de ani a murit la prima internare din viaţa lui. O bacterie din spital ar putea fi cauza

Un student de 22 de ani, din Botoşani a murit la cel mai mare spital din Moldova. Tânărul era internat pentru prima dată şi se pare că şi-a pierdut viaţa în urma unei complicaţii care i-a afectat toate organele interne. Prietenii tânărului spun că starea pacientului s-a degradat după o infecţie cu Clostridium difficile.

RomaniaTV.net
01 mart. 2017, 20:52
Un student de 22 de ani a murit la prima internare din viaţa lui. O bacterie din spital ar putea fi cauza

Iulian avea doar 22 de ani şi era student la Universitatea Tehnică ” Gheorghe Asachi” din iaşi. Tânărul a ajuns fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi pe 6 februarie, în secţia clinică de gastroenterologie, cu diagnosticul de hemoragie digestivă inferioară.

La trei săptămâni de la internare, studentul şi-a pierdut viaţa  în urma unei complicaţii rare, enterită necrozantă postoperatorie formă gravă, care i-a atins majoritatea organelor interne, după cum au arătat medicii.

„Este o complicaţie extraordinar de rară, cu o extindere nemaiîntâlnită, pentru că semne sunt nu numai la nivelul intestinului subţire sau al colonului, ci şi pe stomac, esofag, la nivel cardiac şi pulmonar. Eu nu aveam cum să-mi închipui o aşa evoluţie de-a dreptul dramatică”, a explicat profesorul Ştefan Georgescu, directorul medical al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, medicul care l-a operat pe pacient, potrivit adevarul.ro.

Prietenii tanarului susţin, însă că starea de sănătate a lui Iulian s-a înrăutăţit din cauza unei infecţii luate din spital.

Momentan, nici la conducerea Spitalului „Sfântul Spiridon” şi nici la Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi nu a fost depusă nicio reclamaţie din partea familiei. Prietenii tânărului susţin însă că demersurile în acest sens vor fi iniţiate de rude după înmormântare.

Tânărul a fost operat pe 22 februarie de profesorul Georgescu după ce, în urma unor investigaţii, s-a constatat că sângerarea se produce la nivelul tubului digestiv, respectiv la nivelul ileonului terminal (n.r. – partea finală a intestinului subţire), fără a se cunoaşte şi cauza sângerării.

„Atunci a fost un noroc că s-a identificat un diverticul Meckel ca sursă a sângerarării şi a putut fi rezecat. Operaţia a fost simplă şi fără probleme. În primele 48 de ore postoperatorii pacientul a avut o evoluţia bună, cu reluarea tranzitului intestinal. În noaptea de sâmbătă spre duminică, starea pacientul s-a degradat, a fost dus în ATI şi tratat cum trebuie. Duminică, în cursul dimineţii, starea era bună, mulţumitoare, pacientul era echilibrat. În cursul după-amiezii au revenit complicaţiile, mai ales hipotensiune, şi pe la ora 18 a trebuit să reintervenim să vedem ce se întâmplă acolo. Când am deschis pacientul a doua oară, am identificat aceste fenomene ale enteritei necrozante, care erau deasupra oricărei resurse chirurgicale”, a mai subliniat chirurgul ieşean.

Potrivit medicului, momentan încă nu se cunoaşte cauza complicaţiei care i-a adus sfârşitul tânărului din Botoşani şi, cel mai probabil, doar rezultatele examenului histopatologic vor putea lămuri originea sa.