Un student din Bucureşti, acuzat de legături cu terorişti. SRI cere să fie expulzat în ţara lui natală

Un fost student palestinian al Universității de Medicină Carol Davila din Capitală a ajuns în atenția SRI, iar procurorii cer ca el să fie declarat indezirabil pentru următorii 10 ani și expulzat în țara lui natală. Tânărul de 25 de ani se află de 3 luni în custodia Inspectoratului General pentru Imigranţii însa nici azi Inalta Curte nu a luat o decizie cu privire la expulzarea lui, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
22 iul. 2019, 12:37
Un student din Bucureşti, acuzat de legături cu terorişti. SRI cere să fie expulzat în ţara lui natală

Un fost student palestinian al Universității de Medicină Carol Davila din Capitală a ajuns în atenția SRI, iar procurorii cer ca el să fie declarat indezirabil pentru următorii 10 ani și expulzat în țara lui natală. Palestinianul Mohamed Tantawi, în vârstă de 25 de ani, cetăţean palestinian, a ajuns în România în 2012, atunci când a primit viză pentru ţara noastră de la Ambasada Românei din Egipt.

Mohamed s-a mutat în Bucureşti pentru a studia medicina, însă, în timp, a abandonat şcoala şi s-ar fi ocupat de o firmă prin intermediul căreia, cred serviciile româneşti de informaţii, ar fi finanţat terorismul în Orientul Mijlociu.

În primă instanță, bărbatul a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, însă decizia trebuie să devină una definitivă.

ICCJ a amanat pentru inceputul lunii august luarea unei decizii. Palestianul are o relație cu o româncă și, potrivit unor surse, au și un copil împreună. El susține că este nevinovat și le-a cerut judecătorilor să nu fie expulzat cu forța, ci eventual să i se permită să plece de bună voie.