Un sudanez este medic într-un cătun gălăţean

În timp ce doctorii din România fug în străinătate în căutarea unui loc de muncă, un medic din Sudan a ales să profeseze la noi. Şi nu într-un oraş mare, ci într-un cătun din judeţul Galaţi. Când a aflat că satul nu are medic de mai bine de un an, sudanezul s-a oferit să pună bazele unui dispensar.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 08:46
Un sudanez este medic într-un cătun gălăţean

Tânărul medic sudanez a văzut un material în presă despre localitatea gălăţeană, care a rămas fără medic de mai bine de un an. A luat legătura imediat cu primarul comunei Rădeşti şi a spus că este interesat de acest post.

Medicul sudanez a studiat medicina la Timişoara, iar apoi limba română la Piteşti.

În timp ce medicii români pleacă în străinătate să muncească, el a decis să rămână în România şi chiar doreşte să-şi aducă şi familia în comuna care a rămas fără medic.

Numai anul trecut aproximativ 12.000 de medici şi asistente au ales să plece la muncă în străinătate.

Însă Ministerul Sănătăţii vrea să propună un proiect prin care să poată face angajări, pentru că foarte multe din aceste posturi au rămas vacante.

Ministerul Sănătăţii vrea să se poată face angajări fără a se mai ţine cont de regula „la şapte posturi vacante, doar unul se deblochează”. Singura condiţie ar fi aceea de a se încadra în buget.