Un supercomputer IBM a identificat 77 de medicamente care ar putea trata coronavirusul

În momentul de față, nu există un tratament medicale eficace sau un vaccin pentru coronavirusul COVID-19, care afectează întreaga lume.

22 mart. 2020, 16:41
Un supercomputer IBM a identificat 77 de medicamente care ar putea trata coronavirusul

Vaccinurile au fost dezvoltate, dar eficacitatea lor nu a fost încă determinată pentru că studiile pe oameni abia au început. În ceea ce privește tratamentele, au fost descoperite o serie de medicamente care s-ar putea dovedi a fi eficiente , dar testele lor au fost efectuate doar la scară mică, ceea ce înseamnă că nu este clar dacă vor funcționa pentru majoritatea cazurilor, relatează GadgetReport.ro

Cu toate acestea, au fost descoperite mai multe opțiuni potențiale de tratament. Cercetătorii  au exploatat puterea supercomputerului Summit al IBM. Acesta a reușit să identifice 77 medicamente care promit să trateze și să prevină coronavirusul.

Adrian Streinu Cercel: Primul vaccin pentru coronavirus va fi adus spre testare în România

Utilizarea super-computerului IBM Summit a permis cercetătorilor să identifice rapid care medicamente sunt mai eficiente decât altele, într-o perioadă scurtă de timp.

Cercetătorii au uploadat date despre potențialele tratamente, iar computerul a analizat care ar fi eficiente pentru prevenirea coronavirusului.

Medicamentele identificate, cel puțin în teorie, se bazează pe efectele proteinelor și promit să împiedice virusul să facă ravagii în corpul uman. Jeremy Smith, co-autor al cercetării, avertizează că acest lucru nu înseamnă că s-a găsit încă un tratament.

„Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit o cură sau tratament pentru coronavirus. Cu toate acestea, avem speranțe mari că descoperirile noastre vor oferi un cadru pe care experții medicali îl vor folosi pentru a investiga în continuare acești compuși. Doar atunci vom ști dacă vreuna dintre medicamente prezintă caracteristicile necesare pentru atenuarea acestui coronavirus ”, a declarat Smith.