Un surfer australian scapă miraculos de atacul unui rechin VIDEO

Un bărbat din Australia, ce practica surfingul în largul coastelor de sud-est ale Australiei, a scăpat la milimetru de atacul unui rechin care i-a muşcat, însă, placa de surf.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 09:36
Un surfer australian scapă miraculos de atacul unui rechin VIDEO

Australianul se poate considera fericit că a scăpat cu viaţă după incursiunea la surf de luni încheiată brusc cu placa de surf retezată de muşcătura unui rechin, relazează The Telegraph.

Impactul cu rechinul l-a proiectat pe surferul Stephen King, în vârstă de 51 de ani, câţiva metri în aer după care acesta a reuşit să ajungă la mal cu doar câteva zgârieturi la picior. King crede că a fost luat în colimator de un rechin-balenă în momentul în care se pregătea să prindă creasta unui val în zorii zilei de luni în apropierea staţiunii Yamba, pe coasta statului australian New South Wales.

„Sunt, probabil, cel mai norocos tip cu două picioare”, a conchis surferul într-un interviu pentru televiziunea australiană Channel Nine News.

Autorităţile au atras atenţia că atacurile rechinilor sunt frecvente la începutul verii (australiene) şi că oamenii trebuie să fie conştienţi că sunt doar vizitatori pe teritoriul natural al rechinilor.

Prezenţa rechinilor este o caracteristică a apelor de coastă australiene deşi atacurile sunt rare, cu numai 24 de victime în 20 de ani de monitorizare.

Ceea ce este însă alarmant e faptul că în ultimele trei victime au fost înregistrate în ultimele trei luni ale acestui an.