Un suspect de furt, posibil infectat cu coronavirus, a fost audiat prin Whatsapp la Timişoara. De ce nu a fost arestat

Curtea de Apel Timișoara a audiat prin aplicaţia de mesagerie Whatsapp un suspect de furt, posibil infectat cu coronavirus. Individul a fost plasat sub control judiciar la spital pentru a nu contamina arestul.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 12:42
Un suspect de furt, posibil infectat cu coronavirus, a fost audiat prin Whatsapp la Timişoara. De ce nu a fost arestat

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au fost nevoiţi să folosească noile tehnologii pentru a audia suspecţii, pe fondul restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Magistraţii au audiat un bărbat de 52 de ani care a intrat în ţară pe 17 martie prin punctul de trecere a frontierei Cenad. El a fost plasat în carantină la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, cu suspiciune de coronavirus, conform G4media.

În această perioadă, instanţele judecă doar cazurile urgente, iar solicitările privind luarea unor măsuri preventive sunt considerate cazuri de urgenţă. 

Curtea de Apel Timişoara nu a emis mandat de arestare provizorie în vederea predării suspectului în Luxemburg, ci l-a plasat sub control judiciar în carantină la spital, urmând ca solicitarea de predare să fie analizată pe fond la data de 31 martie.

Iohannis anunţă noi restricţii pentru români: Ce a fost recomandare până acum devine obligaţie de mâine. Va fi folosită şi Armata