Un taiwanez a fost salvat după ce a plutit pe mare 60 de ore, agăţat de capacul unui sicriu

Un taiwanez în vârstă de 42 de ani a fost salvat după ce a plutit pe mare 60 de ore, agăţat de capacul unui sicriu. Bărbatul nu ştia să înoate, a scris luni presa din Taiwan, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 14:02
Un taiwanez a fost salvat după ce a plutit pe mare 60 de ore, agăţat de capacul unui sicriu

Tseng Lien-fa a mers vineri dimineaţă pe o plajă de pe coasta de est să prindă anghile, când a fost luat de un val imens. ‘Am reuşit să rămân în picioare când primul val m-a lovit în piept, însă al doilea, mai mare, m-a târât în larg’, a declarat bărbatul, pentru United Daily News. El a reuşit să se agaţe de capacul de lemn al unui sicriu, care plutea în apropiere, şi a rămas aşa până când valurile l-au dus la mal, duminică dimineaţă, la 70 km sud de unde fusese luat de apă.

Paza de coastă taiwaneză, alertată de dispariţia lui, l-a găsit duminică la prânz pe o plajă din sud-estul insulei, suferind de deshidratare după cele 60 de ore petrecute în apă.

‘Ţinând cont de faptul că nu a mâncat şi nu a băut nimic în timpul celor 60 de ore cât a plutit pe mare, rămânând conştient, se poate spune că supravieţuieşte datorită unui miracol’, a spus un medic de la spitalul din Hualien.