Un tânăr a MURIT după ce şi-a scos măselele de minte la stomatolog

Extragerea dinţilor de minte este considerată o intervenție chirurgicală minoră, de rutină, sigură pentru aproape toți tinerii din ziua de azi. De aceea, familia lui Marek Lapinski, în vârstă de 25 de ani, nu a avut emoţii când acesta s-a dus pentru intervenţia chirurgicală.

04 apr. 2013, 17:17
Un tânăr a MURIT după ce şi-a scos măselele de minte la stomatolog

Marek Lapinski, vice preşedinte al unei companii de tehnologie și fost jucător de fotbal, a murit pe 21 martie în cursul procedurii de extragere a măselelor de minte, potrivit Huffington Post. Operația a fost condusă de Dr. Steven Paul, un chirurg oral în Temecula, California, care a refuzat sa comenteze incidentul.

Raportul a arătat că Lapinski a început să tușească în timpul intervenției chirurgicale şi i-a fost administrat propofol. El a intrat în stop cardiac şi a fost dus imediat la spital, unde a murit. Sora lui, Natalie Lapinski, care este asistentă medicală, a declarat că, după examinarea dosarelor medicale ale lui Marek, ea a descoperit că fratelui său i-au fost administrate cel puțin șase sedative diferite de către chirurg.

„Medicul de la spital mi-a spus că ar fi putut fi vorba de o supradoză la el”, a spus mama lui Marek. „El nu a avut probleme de sănătate şi suntem conștienți că acest lucru a fost foarte ciudat și neașteptat.”.

Raportul ambulanței menționează, de asemenea, că o bucată de tifon a fost găsită în căile respiratorii ale lui Marek.