Un tânăr a protestat NUD pe o macara din faţa Teatrului Naţional. Vezi ce a spus la coborâre VIDEO

Protest NUD la înălţime în faţa Teatrul Naţional din Bucureşti. Un bărbat dezbrăcat s-a suit pe o macara aflată în apropierea teatrului. Mai multe echipaje de poliţie, pompieri şi două ambulanţe au ajuns la faţa locului, însă dialogul cu protestatarul a fost foarte dificil. În cele din urmă, după mai bine de două ore, el a coborât de pe macara şi a fost preluat de poliţie şi de personalul de la Ambulanţă.

RomaniaTV.net
16 apr. 2012, 12:02
Un tânăr a protestat NUD pe o macara din faţa Teatrului Naţional. Vezi ce a spus la coborâre VIDEO

UPDATE, ora 17.24 La coborârea de pe macara, tânărul cânta „Eu sunt un copac cu flori” şi le-a explicat reprezentanţilor mass-media de ce a ales această formă de protest: „Mesajul meu a fost un mesaj de pace şi să privim înspre o lume mai curată şi mai fericită. Ar trebui să privim în noi sau să trăim pur şi simplu în linişte. Un impediment îl reprezintă de exemplu maşinile din jurul nostru, care fac o grămadă de zgomot. Am protestat dezbrăcat pentru că nu goliciunea noastră ar trebui să ne ruşineze. Toti suntem la fel când suntem dezbracaţi”.

UPDATE, ora 17.20 Protestatarul de la TNB a coborât de pe macara şi a fost preluat de poliţie şi de medicii de la Ambulanţă.

UPDATE, ora 17.00. Tânărul s-a îmbrăcat şi urmează să coboare de pe macara.

UPDATE, ora 16.45 Dialogul cu protestatarul este foarte dificil, el refuzând să stea de vorbă cu reprezentanţii autorităţilor. Când negociatorul care s-a deplasat la faţa locului a încercat să discute cu bărbatul, acesta a refuzat vehement. La un moment dat, el a cerut să stea de vorbă cu un reprezentant al mass-media, însă după puţin timp s-a răzgândit şi a spus că nu vrea să mai discute cu nimeni.

UPDATE, ora 16.35 martorii au povestit că pentru a ajunge la macara, tânărul a sărit un gard de la şantierul din zona Teatrului Naţional Bucureşti. Paznicii nu au reuşit să ajungă la el, iar bărbatul s-a căţărat rapid pe macara.

Tânărul s-a cocoţat pe macaraua din faţa Teatrului Naţional din Capitală, la o înălţime de aproximativ 30 de metri. El s-a dezbrăcat şi a afişat un banner cu o maşină tăiată şi un cal, prin care cere „întoarcerea la natură” şi renunţarea la tehnologie. De asemenea, pe platfoma stângă a macaralei a scris cuvântul „PACE”.

În faţa TNB au sosit mai multe echipaje ale ISU, jandarmi, poliţişti şi două echipaje de la ambulanţă.

Circulaţia în zona rondului de la Universitate este îngreunată pentru că şoferii fie încetinesc, fie chiar opresc pentru a vedea şi ei „spectacolul”. Tânărul de pe macara a atras o mulţime de priviri, trecătorii oprindu-se minute bune pentru a-l privi. Dacă unii l-au încurajat, unii i-au strigat însă să se arunce în gol, pentru a pune capăt situaţiei.

Psihologul Hanibal Dumitraşcu a comentat situaţia la România TV: „La prima vedere s-ar părea că avem de a face cu un militant al unei organizaţii ecologice, dar exhibiţionismul pe care îl vedem pare mai degrabă al unui tânăr cu probleme de ordin emoţional, psihologic. El pare într-un plin episod psihotic. Cred că gestul lui e mai degrabă rezultatul unui discurs cu idei delirante şi cred că este şi sub influenţa halucinaţiilor”.