Un tânăr care anuţase că vrea să se sinucidă, salvat de un jandarm aflat în timpul liber

Intervenție neobișnuită pe munte. Jandamii montani au intervenit în masivul Bucegi pentru salvarea unui tânăr care ameniţa că se aruncă de pe o stâncă.

20 mart. 2021, 10:49
Un tânăr care anuţase că vrea să se sinucidă, salvat de un jandarm aflat în timpul liber

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a apelat numărul unic 112 şi a anunţat că se sinucide. Jandarmii au pornit imediat în căutarea lui. Apelul acestuia a fost localizat în zona Prăpăstiile Zărneştilor, iar pentru căutarea lui au fost solicitaţi jandarmii montani de la Zărneşti.

„Doi jandarmi din cadrul Postului Montan Plaiul Foii au plecat imediat în căutarea acestuia în zona localităţilor Măgura şi Peştera. Un alt jandarm montan, aflat la domiciliu, care cunoştea foarte bine zona, a plecat şi el în căutarea apelantului, pe un alt traseu”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Zona în care se afla este greu accesibilă, iar în căutări jandarmii s-au bazat şi pe urmele pe care bărbatul le lăsase în zăpadă.

Citeşte şi: Situație ȘOCANTĂ în Capitală! Doi tineri au fost găsiți înghețați de jandarmi

După o oră, bărbatul care a anunţat că vrea să se sinucidă a fost găsit. Un jandarm l-a convins să renunţe la gestul sinucigaş.

„Discuţia între colegul nostru şi bărbatul respectiv a durat aproximativ o oră, timp în care ameninţa în permanenţă că, dacă se apropie cineva de el, se aruncă de pe stânci. În cele din urmă a cerut o ţigară şi, sub pretextul de a-i oferi acea ţigară, colegul nostru a reuşit să îl tragă de pe marginea prăpastiei într-o zonă sigură, de unde a fost preluat de ceilalţi colegi şi coborât în siguranţă la ambulanţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov, Ion Zaharia.

Potrivit Jandarmeriei Române, el a fost avantajat de faptul că îl cunoştea pe bărbatul care ameninţa cu sinuciderea, fiind vecini o perioadă în comuna Măgura.

Bărbatul a fost coborât în zona Fântâna lui Botorog, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD.

Citeşte şi: Admitere şcoli militare de subofiţeri. Ce trebuie să ştie cei care vor să devină jandarmi