Un tânăr cercetat pentru crimă s-a spânzurat în Centrul de arestare preventivă al IPJ Bistriţa-Năsăud

Un tânăr de 21 de ani, care în luna februarie a fost arestat, alături de fratele lui, sub acuzaţia că ar fi ucis un bărbat de 71 ani din Bistriţa, s-a spânzurat duminică în Centrul de reţinere şi arestare preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, anunţă Agerpres. Un echipaj medical a reuşit să îl resusciteze şi să îl transporte la spital. Luni dimineaţa, tânărul a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

RomaniaTV.net
20 mai 2019, 08:26
Un tânăr cercetat pentru crimă s-a spânzurat în Centrul de arestare preventivă al IPJ Bistriţa-Năsăud

Tânărul care s-a sinucis era originar din comuna Lechinţa şi în luna februarie a fost arestat preventiv alături de fratele său în vârstă de 19 ani, fiind acuzaţi că ar fi omorât un bărbat de 71 de ani din Bistriţa în apartamentul acestuia.

Acesta era recidivist şi fusese eliberat condiţionat la data de 11 septembrie 2018 din Penitenciarul Bacău, în baza unei hotărâri luate de Judecătoria Bacău, după ce primise o condamnare de 2 ani şi 4 luni pentru tâlhărie calificată, rămânând neexecutate 191 de zile de închisoare.

Tânărul de 21 de ani a mai fost cercetat, când era minor, pentru furt.

„S-a întâmplat ieri (duminică n.r.), în jurul orei 13,40 a fost găsit în celulă, spânzurat cu un cearceaf. În perioada aceea, colegii din celulă au fost scoşi la plimbare, conform programului, de către lucrătorii din Centrul de reţinere şi arestare preventivă. A fost găsit de către un lucrător de la Centrul de arestare preventivă în stare de inconştienţă, s-a solicitat un echipaj medical, i-a acordat primul ajutor, a fost resuscitat, în sensul că a început să aibă puls. A fost transportat la spital şi noaptea trecută, în jurul orei 3,40, a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Adrian Briciu.

Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, însă, potrivit purtătorului de cuvânt, toate indiciile arată că este vorba despre o sinucidere.