Un tânăr din România care locuiește în Germania a dezvăluit cât cheltuie pe lună. „Abia te descurci cu 1.800 de euro”

Un tânăr din România care locuiește în Germania a oferit detalii despre costurile de trai pentru cei care își doresc să se mute acolo. Informațiile furnizate oferă o imagine clară a cât de costisitoare poate fi viața în această țară europeană.

19 mart. 2024, 12:11
Un tânăr din România care locuiește în Germania a dezvăluit cât cheltuie pe lună. „Abia te descurci cu 1.800 de euro”
Un tânăr din România care locuiește în Germania a dezvăluit cât cheltuie pe lună. "Abia de descurci cu 1.800 de euro"

Un tânăr din România care locuiește în Germania a dezvăluit cât cheltuie pe lună. Potrivit tânărului, chiriile în Germania sunt destul de ridicate. Pentru un apartament cu o suprafață de 55 de metri pătrați, plăteşte lunar 470 de euro. Adăugând costurile pentru gaz (140 de euro) și curent (130 de euro), cheltuielile totale pentru locuință ajung la 740 de euro. Pe lângă chirie, tânărul a menționat și costurile pentru comunicații, 42 de euro pentru două telefoane și 47 de euro pentru internet, adică un total de 89 de euro lunar. Alte costuri suplimentare includ abonamentul la radio (17 euro) și Netflix (8 euro), care mai aduc un cost adițional de 25 de euro.

Referitor la mașini, tânărul a explicat că impozitul anual și alte cheltuieli lunare se ridică la aproximativ 667 de euro. Această sumă include costurile pentru benzină (între 350 și 600 de euro, cu o medie de 400 de euro), consumabile (100 de euro), asigurare (110 euro) și alte cheltuieli neprevăzute (30 de euro).

Pentru nevoile personale, cum ar fi mâncarea, îmbrăcămintea și alte cheltuieli, tânărul estimează un cost lunar de 800 de euro. Acesta include 400 de euro pentru mâncare, 100 de euro pentru îmbrăcăminte, 50 de euro pentru cadouri, 50 de euro pentru sală de sport pentru amândoi, și 200 de euro pentru igienă și curățenie. Adăugând și asigurările private (88 de euro) și taxa la bancă (15 euro), tânărul a subliniat că toate aceste costuri se ridică la un total de 2.424 de euro pe lună pentru două persoane, fără a lua în considerare cheltuielile variabile sau neprevăzute.

Românul subliniază că viața lui este una luxoasă și că trebuie să facă economii, uneori chiar la încălzire. De asemenea, menționează că un salariu de 1.800 de euro nu este suficient pentru a acoperi toate aceste cheltuieli în Germania, scrie stiridiaspora.ro.

Citeşte şi: Viața în Marea Britanie nu mai este ce a fost! Suma incredibilă de care are nevoie un român pentru un trai decent. ”Merită să fii sclavul străinilor? Lunar mai rămân 300 de lire”

Clipul său a generat o serie de reacții printre cei care l-au urmărit, mulți români împărtășind experiențe similare din alte țări europene: „Să vezi în UK… am chiria 1500£ și asigurarea la mașină 200 £ / lună”, „Eu in Suedia am cheltuieli de 2.800 sau chiar 3.000 de euro pe luna pentru 2 persoane, apartament de 77 metri patrati”.