Viața în Marea Britanie nu mai este ce a fost! Suma incredibilă de care are nevoie un român pentru un trai decent. ”Merită să fii sclavul străinilor? Lunar mai rămân 300 de lire”

Românii abia își mai duc traiul de zi cu zi, motiv pentru care mulți au plecat de ani buni în străinătate. Țări ca Italia, Spania, Franța găzduiesc acum conaționalii noștri, care au plecat cu familii și cu dor de țară, pentru un viitor mai bun. Ce spune un român stabilit în Marea Britanie despre salariile de acolo, află mai jos.

28 feb. 2024, 21:39

Mulți români încearcă să drămuiască fiecare ban până la ziua de salariu, mai ales că prețurile au explodat în ultimul an, fie că vorbim despre utilități sau alimente.

Citește și Salarii de 5.000 de euro în România! Cine sunt norocoșii care pot să încaseze lunar acești bani

Un român stabilit în UK, Worecester, a publicat un videoclip pe rețeaua de socializare TikTok, acolo unde a explicat dacă se merită sau nu să trăiești în Londra.

„Merită să mai trăiești în UK? Să fii ”sclav la străini”? Hai să facem o socoteală. Chiria, într-o casă ca asta, cu două dormitoare, unde stau eu și o sufragerie, cu o mică grădină, și acolo sus două dormitoare, o baie, dar și o bucătărie este 770 + 150 de lire, deci 920 de lire dăm chiria să stăm aici o familie, patru persoane.

Utilitățile, gaze, apă ne costă aproximativ 250 pe lună, deci am ajuns la 1170, internetul încă 60, să zicem 1300. Mâncarea ne costă 800-1000 pentru o familie de patru persoane, doi adulți si doi copii, nu ne restrângem, cumpărăm mâncare bio care e mai scumpă. Să zicem că 2300 ne costă cu totul, atât ne costă să locuim confortabil, fără sacrificii cam 2300, cu mâncare cu tot”, și-a început discursul românul stabilit în Londra.

”Eu zic că merită”

Românul a făcut toate calculele cheltuielilor pe care familia sa le are în Marea Britanie, și, după spusele acestuia, chiar și având salariul minim, la finalul lunii tot rămân bani de pus deoparte.

 „Salariile per familie sunt între 2.500 și 4.000 de lire, depinde ce faci. Cei care lucrează pe salariu minim stau în zona de 2500-3000 de lire, cei care sunt plătiți mai bine sunt cei cu joburile gen șofer de camion, electrician, ajung să câștige pe familie 4.000 lire pe luna în mână.

Tragem o linie, să zicem că ești în zona salariului minim, câștigi cam 2500-2800 de lire pe lună. Cheltuielile în medie vi le-am arătat, cam 2300 de lire de familie, lunar mai rămân 300-500 de lire să faci ce vrei din banii ăștia, repet, dacă ești pe salariul minim.

Citește și Ce salarii au câștigat românii în 2023. Care au fost cele mai bănoase meserii. Angajații din București au înregistrat cele mai mari venituri

Dacă nu ești pe salariul minim si ajungi la 4.000 de lire pe lună și ai cheltuieli de aproximativ 2.300, îți rămân 1000 și ceva de lire în fiecare lună. E bine să rămâi la final de lună cu 1000 și ceva de lire și să faci ce vrei cu ei? Eu zic că da, eu zic că încă merită de trăit în UK și probabil și în alte țări din Uniunea Europeană”, a transmis românul pe TikTok.

@capitan.hodlSe merita sa mai trăiești si muncesti in Uk ?♬ original sound – ℂ𝕒𝕡𝕚𝕥𝕒𝕟 ℍ𝕆𝔻𝕃 ✪